HULIGANSKI TERORIZAM: I pre 5 godina izrešetan autobus fudbalera, Adebajoru prijatelj umro na rukama! (FOTO) (VIDEO)

Napad na vozilo ekspedicije Fenerbahčea u Turskoj nije jedini teroristički akt izveden na ovakav način * Sličnu sudbinu doživela je reprezentacija Togoa 2010. godine pred početak Afričkog kupa nacija u Angoli

  • 0

Oružani napad na autobus sa fudbalerima Fenerbahčea u Turskoj šokirala je ceo svet. Huliganizam je očigledno poprimio nove dimenzije i sport polako prerasta u čist terorizam.

U rafalnoj paljbi na vozilo ekspedicije turske ekipe najgore je prošao vozač koji je hitno prebačen u bolnicu. On je imao obilno krvarenje, ali su mu doktori spasili život. Slična scena viđena je pre samo 5 godina u Angoli.

STRAVA U TURSKOJ: Izrešetan autobus sa fudbalerima Fenerbahčea, ima povređenih! (VIDEO)

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Lekar Fenerbahčea pokušava da zaustavi krvarenje povređenom vozaču autobusa!

KRV JE PALA: Turskom fudbalu preti suspenzija?

Rafalna paljba na autobus sa fudbalerima Fenerbahčea u fotografijama!

Printskrin: Youtube/maneraoooo Printskrin: Youtube/maneraoooo

Ovakva vrsta napada na autobus sa fudbalerima jeste šokantna, ali, nažalost, nije nešto što ranije nije viđeno. Horor scena iz Turske podsetila nas je na užasavajući prizor, koji smo mogli da vidimo pre pet godina, kada je u Angoli izrešetan autobus reprezentacije Togoa, koji je bio na putu ka ovoj državi, gde se održavao Afrički kup nacija.

U terorističkom napadu su ubijene tri osobe, a devet ih je ranjeno. Nastradali su vozač, pomoćni trener selekcije, kao i portparol. Među ranjenima je bilo i 5 fudbalera i još dve osobe iz stručnog štaba - doktor i fizioterapeut reprezentacije.

Printskrin: Youtube/maneraoooo Printskrin: Youtube/maneraoooo

Najbolji igrač Togoa, Emanuel Adebajor, pukom srećom je ostao nepovređen, i pomagao je ranjenim drugovima da se izbore za život kada je napad zaustavljen. On se zbog ovog napada na određeno vreme povukao iz reprezentacije, a horor scene proganjale su ga i u periodu nakon napada.

- To je bio najgori trenutak kroz koji sam prošao u životu. Moj lični portparol i prijatelj umro mi je na rukama. Možete da zamislite koliko mi je teško - izjavio je Adebajor povodom nemolog događaja.

Printskrin: Youtube/maneraoooo Printskrin: Youtube/maneraoooo

Adebajor je posle ovog događaja određeno vreme bio na poštedi i u Mančester Sitiju, čiji je dres nosio u to vreme.

Odgovornost za napad preuzela je organizacija Oružanih snaga Kambide, pokrajine u Angoli koja želi samostalnost.

Napad na autobus reprezentacije Togoa dogodio se 8. januara 2010. godine, tri dana pred početak Kupa nacija. Togo je tražio odlaganje kontinentalnog prvenstva Afrike, međutim ta oduka je odbijena. Napadnuta ekspedicija se ubrzo vratila u svoju zemlju, posle čega je diskvalifikovana sa takmičenja, a zbog te odluke kasnije kažnjena suspenzijom za naredna dva Afrička kupa nacija.

Pogledajte i izveštaj medija o stravičnom terorističkom aktu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA