Partizan ponovo na "+8", sudija Grujić obeležio meč u Humskoj

Crno- beli pobedili Vojvodinu 4:1. Dva crvena kartona gostiju i sumnjiv penal kumovali ubedljivoj pobedi šampiona

  • 3

Partizan je iskoristio kiks Crvene zvezde i ubedljivim trijumfom nad Vojvodinom 4:1 (0:1) pobegao najvećem rivalu osam bodova na tabeli. Meč će ostati zapamćen po sudiji Danilu Grujiću, koji je gostima dodelio dva crvena kartona, pregršt žutih i dosuđivanjem sumnjivog penala za domaćine kojim su otišli na 2:1.

Strelci za crno – bele Tomić, Vukić dva puta i Volkov, dok je Petar Šukeltić pogodio za Novosađane…

Mnogo će se pričati o duelu ekipa koje su i pre godinu dana ratovale na terenu. Najviše zbog sudije Danila Grujića, koji je uvodnim odlukama sebe doveo u problem i mogućnosti sticanja statusa "Partizanovog sudije". Iako su igrači Vojvodine završili meč sa devet igrača, svima je mnogo teže pao jedanaesterac koji je dosuđen za crno - bele u 66. minutu, a koji je pogotkom Vukića Partizan preokrenuo rezultat i stigao do 2:1.

Dva gola posle toga crno -belih, nužna su pratnja svega što se dešavalo prethodno na terenu u Humskoj, gde se ponovo pojavio dobar broj navijača, preko 10 hiljada...

U onom rezultatskom smislu, Partizan je ostvario jednu od najubedljivijh pobeda nad timom iz Novog Sada poslednju deceniju. Da nije bilo fenomenalnog gostujućeg golmana Supića, rezultat je u finišu meča mogao da bude i ubedljiviji.

Crno-beli su bili dominantniji rival tokom celog meča, sa pregršt stvorenih šansi ponovili su barem po broju prilika ponovili izdanja od pre pet dana kada su pobedili Rad na Vračaru.

Centralna figura meča na žalost velikog broja navijača u Humskoj i onih kraj televizora je glavni sudija Danilo Grujić. Potpuno se pogubio u derbiju kola, najpre dospustio raspravu sa igračima, delio kartone kao “dobar dan”, a dosuđen penal, koji je u najmanju ruku sumnjiv izazvaće mnogo bure u ionako žestoko skrnavljenom domaćem fudbalu.

CRVENI KARTON ZA PONAŠANJE IGRAČA VOJVODINE

Novosadskim fudbalerima, kao i pre godinu dana u kupu crveni karton za ponašanje. Jednostavno, fudbaleri kluba koji pretenduje da bude jednak kandidat za osvajanje tituli u Srbiji ne smeju da se ponašaju kao ekipa klinaca koja igra fudbal na betonu u kraju.

Predvođeni Danijelom Mojsovim koji je svaki prekid koristio kako bi se obračunavao sa sudijom Grujićem pokrenuo je lavinu ponašanja koje nikome iz Novog Sada nije čast.

Vređanje “svega živog” deliocu pravde od strane Petra Škuletića u Premijer ligi bi izazvao ozbiljne sastanke i konačno drastičnu kaznu. U našem fudbalu se pose ovakvih stvari gleda samo koliko će kazne dobiti sudijska trojka.

Ona treba da bude kažnjena. Ne zbog toga što je možda dovela u sumnju neke svoje odluke, već zbog toga što je u početnim trenucima pogubila konce vođenja utakmice i dozvolila, možemo slobodno da napišemo divljačko ponašanje gostujućih fudbalera.

Kad se podvuče crta najtragičnije je što se dobar fudbal Partizana i Vojvodine u većem delu meča neće pamtiti, već će se samo analizirati faktori koji bi po prirodi stvari trebalo da budu sporedni, a postali su glavni - sudije.

Partizan - Vojvodina 4:1 (0:1)

(Tomić 58, Vukić 66 penal, 90, Volkov 86 - Škuletić 29)

Gledalaca: 10.000. Sudija: Danilo Grujić

PARTIZAN: Stojković, Aksentijević, Rnić, Ivanov, Volkov, Kamara, Tomić, Ilić (od 46. Vukić), Babović, Dijara (od 78. L. Marković), Eduardo.

VOJVODINA: Supić, Vuličević, Trajković, Mojsov, Pavlović, Apija, Škuletić (od 63. Milović), Stevanović, Moreira (od 61 Mitošević), Novaković, Oumaru.

Tabela: Partizan 59, Crvena zvezda 51, Vojvodina 39, Radnički 38...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    5. april 2012 | 16:41

    Jeste ponasanje igraca Vojvodine bilo katastrofalno, ali sta je ucinjeno da do ovoga ni ne dodje? Svaki put kada igraju sa Partizanom i ne bude sumnjivih odluka (dakle korektno sudjenje) oni ne izgube taj mec. Kako se uvek desi da bas na mecu Partizan - Vojvodina bude najvise kikseva sudija (i to svaki ili skoro svaki u korist Partizana). Toliko su te greske bile ceste i ucestale da sada kada igraju ova dva tima, citava srpska javnost samo gleda na koji nacin ce Vosa biti ostecena, a sami igraci ulaze u utakmicu vec nervozni na sudiju jer od njega ocekuju sve najgore. Ovu utakmicu treba dati Mazicu da sudi kao nas najbolji sudija i kao neko ko ima dovoljno iskustva da postavi i da se drzi odredjenog kriterijuma. Drugo, kako da se ne dovodi u pitanje regularnost prvenstva kada je protivnicima naseg sampiona u dva (verovatno kljucna) meca dosudjeno 3 crvena kartona i 2 penala u momentima kada se utakmica prelamala? Mislim da je cak i navijacima Partizana malo neprijatno sada...

  • Nebojssa

    5. april 2012 | 14:41

    Tekst je napisan tendenciozno. Sto ne napisete da li je bio faul za drugi zuti kad je oboren Aksentijevic? To je objektivno novinarstvo, a ne ovo cime se vi bavite

  • Goran BobGor Bobinac

    4. april 2012 | 20:30

    govedina bejogradska,a sa njima ovcetina novosadska

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA