DEMOLIRANJE KOMŠIJA: Junajted dao Sitiju 4 komada, a mogao je još toliko (VIDEO)

Gradski derbi Mančestera, ukupno 169. po redu, pripao Junajtedu koji je za sat vremena dao četiri gola i savladao Siti rezultatom 4:2

  • 1

Ako supruga Aleksa Fergusona nije smela napolje tri dana, nakon jednog poraza Junajteda od Sitija, onda na ulicama Mančestera barem nedelju dana ne bi trebalo da viđamo pristalice Građana koji se osramoćeni vraćaju sa Old Traforda u svoj deo grada. Osramoćeni zbog četiri gola koji su fudbaleri Junajteda spakovali Hartu i ostavili šampiona u grčevitoj borbi za mesto koje vodi u Ligu šampiona - 4:2 (2:1).

Sztrelci za domaćina bili su Ešli Jang u 12, Maruan Felaini u 27, Huan Mata u 67. i Kris Smoling u 73. minutu, dok je golove za Siti dao Serhio Aguero u 8. i 89. minutu.

Kao u stara dobra vremena, kada je Ferguson sedeo na klupi, u timu Junajteda se tačno znalo šta ko radi na terenu. Čak i kada im je pretila prava katastrofa na početku meča, Đavoli su igrali svoju igru koja ih je osamila na trećem mestu.

Pobedu Luju van Galu doneo je momak koji je zimus bio na velikom udaru navijača, ali je danas odigrao meč sezone i verovatno kupio sebi kartu za povratak u reprezentaciju - Ešli Jang.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Izjednačio je rezultat u najboljem mogućem trenutku za Junajted, asistirao Felainiju za vodeći gol i Smolingu za četvrti. Takođe, pretrčao je veliki broj kilometara i zaustavio je skoro sve napade gostiju. Jedino što mu možda ide na dušu jeste drugi gol Aguera, ali je bio očigledan umor na njegovom licu.

Domaće pristalice bile su u šoku kada je Serhio Aguero u 8. minutu pogodio mrežu De Hee koji je par minuta ranije odbranio zicer Navasu. Međutim, kod prvog gola Argentinca još od 21. februara, ništa nije mogao. Aguero je tako nastavio sjajan niz protiv Junajteda, jer je u jesenjem derbiju bio i jedini strelac, dok španski golman još jednom nije uspeo da sačuva mrežu na gradskim derbijima sa Sitijem.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Siti je bio blizu i drugog gola kada je Džons u 13. minutu sporo vratio loptu svom golmanu, ali je De Hea bio brži od Aguera i neočekivano je stvorio šansu svom timu. Lopta je stigla do Erere na levoj strani, usledio je centaršut u peterac gde je Jang bio najsnalažljiviji. Old Traford je eksplodirao.

A šta onda reći za 27. minutu kada je Felaini pokazao da je ovo njegova sezona. Sada je Jang bio u ulozi asistenta, a Belgijancu nije bilo teško da sa par metara glavom ubaci loptu u mrežu. Usledila je tada rapsodija Junajtedovih fudbalera i pravo je čudo što nije bilo još golova u mreži Harta.

Da je Manuel Pelegrini napravio grešku što je rovitog Kompanija ubacio u prvih 11 pokazalo se u finišu poluvremena kada su sudije dugo većale da li kapitenu Sitija da daju crveni karton, nakon starta nad Blindom. Prošao je samo sa žutim, ali se više nije vraćao u igru. Igru koja je diktirana od strane Junajtedovih fudbalera. Nikome nije jasno kako domaćin nije dao gol na početku drugog dela.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Čak tri igrača su pokušala, a Hart je odbranio udarac koji bukvalno nije ni video. Ipak, ništa nije mogao u 67. minutu. Felaini je oduzeo loptu na sredini terena, usledio je pas za Runija, ovaj kapitenski spaja Matu s golom Sitija, a Španac, kroz noge Hartu, ubacuje loptu u gol. Bilo je jasno da je pobednik tada rešen, ali je nejasno ostalo da li je bio ofsajd.

Šest minuta kasnije na sem,aforu je stajalo 4:1. Jang je centrirao s leve strane, a Smoling golom krunisao još jednu odličnu partiju. U igri su se ubrzo našli i Falkao i Di Marija, ali je najbolju priliku imao Valensija. Junajted je malo stao u finišu, što je Aguero iskoristio i drugi put matirao De Heu. Za domaćina bezbolan gol jer se konačan ishod nije menjao.

Printskrin: int.soccerway.com Printskrin: int.soccerway.com
Printskrin: int.soccerway.com Printskrin: int.soccerway.com

Ovom pobedom Junajted je pobegao četiri boda gradskom rivalu koji je od borbe za titulu došao u situaciju da se bori da ne ide u kvalifikacije za LŠ, čak i za četvrto mesto. Otuda i ne čudi pevanje Građana upućeno Pelegriniju kom su poručili da će sutra biti ''bivši trener''.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA