ZVEZDA JE U EVROLIGI! Crveno-beli pobedili Partizan i plasirali se u finale ABA lige! (FOTO)

Ekipa Dejana Radonjića opet je nadigrala crno-bele u četvrtoj utakmici polufinalne plej of serije ABA lige

Crvena zvezda je u finalu plej ofa ABA lige i predstavnik Srbije naredne sezone u Evroligi!

U jednom veoma čudnom i pasivnom meču, crveno-beli su uspeli da pobede Partizan i drugi put pred njegovim navijačima, rezultatom 81:73( 24:22, 12:16, 22:26, 15:17 ).

Posle aktivnog prvog poluvremena, nastavak je bio izuzetno spor i nezanimljiv, jer pljuštali faulovi na obe strane. Srećom, nisu dominirali nesportski kao na trećem meču.

Najefikasniji u Zvezdinoj pobedi su bili Vilijams sa 19 i Dženkins sa 18 poena, dok je na drugoj strani najbolji bio Edo Murić sa 25 poena.

SKANDAL: Vujošević napao nekoga iz Zvezde! (VIDEO)

VUJOŠEVIĆ O TUČI: Žandarmerija zna ko je to, Zvezdi je rečeno da ne uvodi navijače u hodnik!

PARTIZAN: Akojon 2, Pavlović 3, Tepić 9, Murić 25, Marinković, Dalo, Milutinov 13, Milosavljević 9, Mačvan 8, Đumić, Andrić, Bezbradica.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 19, Rebić, Dangubić 6, Mitović 10, Lazić, Blažič, Kalinić 11,Marjanović 12, Tejić, Dženkins 19, Jović 7, Cirbes.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Partizan je bolje otvorio meč serijom od 6:0 uz efektno zakucavanje Milutinova, pa je Radonjić posle nepuna dva minuta morao da traži tajm-aut. Odgovorili su Vilijams i Dangubić trojkom, ali crno-beli su predvođeni Milosavljevićem timski bili dosta bolji.

To je i rezultiralo viškom od deset poena crno-belih posle trojke Tepića, dok su u međuvremenu Zvezdini igrači iali dosta promašaja, pogotovo Marjanović pod košem.

Loše je krenulo po Partizan kad je nervozni Pavlović ponovo ušao u duele sa Kalinićem i brzo stigao do problema sa ličnim greškama, a onda je Zvezda u režiji Dženkinsa isptopila prednost crno-belih.

Osam poena je vezao Amerikanac za nepuna dva minuta, a u finišu je trojku postigao i Kalinić za svega dva poena zaostatka za crno-belima (24:22).

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Dva nerezonska šuta crveno-belih, zbog kojih nema preokreta , što je kaznio Milutinov u naredna dva napada, ali je Dženkins zaustavio eventualni nalet srpskog šampiona.

Dugo je stajao rezultat 28:26, i jedni i drugi su se pošteno ispromašivali. Marjanović je sa penala doneo pri egal 28:28, i tada su crno-beli ušli u problem sa ličnim greškama.

Nakon promašaja Kalinića sa linije slobodnih bacanja, ali se brzo iskupio trojkom sa velike razdaljine, kojom je Zvezda preuzela vođstvo 33:32. Posle trojke Jovića, završeno je drugo poluvreme 38:36 za Zvezdu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Treća deonica je trajala, činilo se, beskonačno.

Tokom cele četvrtine dominirali su faulovi - Zvezda je već u prva dva minuta izašla iz bonusa.

I crno-beli nisu bili mnogo bolji, Akojon je zaradio četvrtu ličnu grešku - ali je Partizanov as iz rukava bio Murić, koji trojkama nije dozvoljavao Zvezdi da se odlepi.

Pogađali su van linije 6.75 i Kalinić i Milosavljević, a Marjanović je zakucao za 49:44. Serija faulova i tehnička lična greška za Kalinića dovodi Partizan do egala 49:49. Trojku je pogodio Dženkis, a uzvratio istom merom ponovo Murić za 52:52.

Čak deset faulova su Zvezdini igrači napravili za sedam minuta, a Partizanovi šest. Jedan navijač iz prvog reda je morao da napusti dvoranu, zbog čega su sudije na kratko prekinule meč.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U finišu treće deonice je Vilijams sa šest poena doprineo da Zvezda stekne plus od devete poena, ali je Murić održao Partizan da pred odlučujuću deonicu ima zaostatak od šest poena (64:58).

Po tri lične greške su imali Pavlović, Tepić i Milutinov, dok su Murić i Akojon imao četiri.

Što se Vilijamsa tiče, pauze nije ni bilo - svojim šutevima je držao Zvezdu na +7, iako su crveno-beli prepuštali protivniku ofanzivni skok i gomilu drugih prilika za napad.

Mačvan je na šest minuta do kraja dobio četvrtu ličnu grešku posle faula nad Vilijamsom, koji, zanimljivo, nije imao nijednu asistenciju. Vrlo brzo je i Milosavljević dobio petu ličnu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Po četiri su na drugoj strani imali Kalinić, Jović Marjanović i Vilijams.

Zvezdin Amerikanac je previše šuteva potom isforsirao, pa ga je posle tajm-auta Radonjić ostavio na klupi, a sarađivali su Jović i Marjanović, koji je uspevao da pod košem dominira i donese svojoj ekipi maksimalnih +9 na dva minuta do kraja.

Partizan je u završnici ostao bez snage, i navijači su ih pozdravili pesmom "Dobro pamtim sve" kada je postalo jasno da ekipa Duška Vujoševića nema više vremena za preokret.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sve ludo

    19. april 2015 | 20:43

    Svih 34 navijaca napustilo stadion JNA i otislo na kosarkasku utakmicu.

  • Zoks

    19. april 2015 | 23:11

    Hvala ti Boze sto navijam za nasu Crvenu Zvezdu.

  • Zoks

    19. april 2015 | 23:12

    Hvala ti COVICU, legendo. Hvala ti beskrajno !!!!!!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA