Da li ste ovo ikada videli na jednom večitom derbiju? (FOTO) (VIDEO)

Zvezdin plej Markus Vilijams imao je neverovatnu seriju u periodu od 28. do 36. minuta meča kada je postigao 17 vezanih poena

  • 58

Markus Vilijams je bio čovek odluke u poslednjem, četvrtom meču, polufinalne serije plej-ofa ABA lige između Crvene zvezde i Partizana. U drugom poluvremenu u Pioniru je viđen ''one man show''. Plejmejker crveno-belih preuzeo je odgovornost na sebe i rešavao je napade svoje ekipe jedan za drugim - i pogađao. Dovodio je do ludila igrače, trenera Vujoševića i navijače Partizana.

Ko je čovek s kim se tukao Vujošević i šta radi Zvezdin vozač u njegovom društvu? (VIDEO)

Vilijams je 17 od 19 svojih poena postigao u drugom poluvremenu, i to u razmaku od samo 8 minuta, između 28. i 36. minuta. Bila je to prava NBA rola Zvezdinog organizatora igre.

Kao što se u najjačoj košarkaškoj ligi sveta dogodi da jedan igrač počne da zatrpava koševe protivnika i ne zna da stane, što u poslednje vreme najčešće rade Stef Kari, Džejms Harden, Klej Tompson... tako je i Vilijams u nedelju ''upropastio'' Partizan i doneo Evroligu svojoj ekipi i naredne sezone.

Njegova serija počela je pri rezultatu 56:55 za Zvezdu, na minut i 45 sekundi pre kraja treće četvrtine.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Od tada je postigao narednih 17 poena za svoju ekipu, zaključno sa poenima koje je postigao pet minuta pre kraja, za rezultat 73:66 u korist Zvezde, što je dalo veoma zanimljivu sliku na prenosu uživo, koja nikada nije viđena u derbijima, pošto se na koloni crveno-belih nalazilo samo ime Markusa Vilijamsa.

Najlepši momenat derbija: Kapiten Zvezde pomaže Muriću da ustane, dok crveno-beli trče kontru (FOTO)

Pogledajte slavlje košarkaša Zvezde u tunelu Pionira (VIDEO)

Pogađao je iz svih pozicija. Step bek šutevi za tri poena, pogoci posle visokog luka iz teških pozicija, sa linije za sloboda bacanja... sve je prolazilo kroz mrežicu.

Vilijams je sijao od sreće posle meča i nije mogao da opiše koliko je srećan.

- Ne mogu da opisem koliko sam ponosan. Radili smo naporno od početka sezone, a ako želis da osvojiš trofej i igraš u Evroligi moraš da daš sve od sebe. Carls Dzenkins je uradio veliki posao, nedostajao je ucinak Marjanovica, ali nije mu bilo lako - rekao je novinarima posle meča.

Pogledajte i sami njegov šou u priloženom video klipu sa svim njegovim poenima sa meča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA