DOKTOR NA DVA TOČKA: Neverovatno preticanje Rosija posle kog je Markez pao sa motora (VIDEO)

Italijanski vozač stizao, stizao, a potom i prestigao aktuelnog šampiona na trci u Argentini, a najzanimljiviji detalj viđen je u samom finišu

  • 2

Italijan Valentino Rosi zabeležio je svoju drugo pobedu ove sezone pošto je trijumfovao na Moto GP trci u Argentini na neverovatan način. Pretekao je velikog rivala i aktuelnog šampiona Marka Markeza u pretposlednjem krugu, a zatim je Španac pao na stazi tokom njihovog ''duela''.

Besno je Markez odmah skočio sa zemlje i potrčao ka Rosiju, kriveći ga da je ''zaslužan'' za njegov pad, ali sudije to tako nisu okarakterisale ni posle pregledanja snimka. Doktor je prvi put smanjio prednost 12 krugova pre kraja, a u poslednjih 10 je nadoknadio četiri sekunde.

Kada je pretekao Markesa, uspeo je da ga zatvori, da bi Španac zatim krenuo da ga napadne, udario pravo u njega i izleteo sa staze. Rosiju je tada bio otvoren put za 110. gran pri pobedu u karijeri.

- Sramotno je što se srušio, ali mislim da je napravio grešku. Mark je vozač koji se uvek kladi na sve ili ništa - rekao je Rosi nakon trke.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Doktor je nedugo zatim pokušao i da objasni situaciju kada je Markez završio na stazi.

- Stigao sam Marka i imao šest ili sedam desetina prednosti u tempu, ali samo dva kruga do kraja. Tako da sam krenuo da ga preteknem misleći da će on verovatno sada nešto pokušati da učini kako bi ostao ispred. Već tada sam osetio da me ''dira'' s ćoška. Stavio je motor na mene i samo sam pomislio ''Sranje'' - u dahu je govorio Italijan:

- Kada sam otvorio gas u pokušaju da ubrzam, čuo sam još jedan dodir. Ali iskreno, ne znam da li je to bilo s leve ili desne strane. prošao sam i imao cilj ispred sebe, a u momentu kada sam se okrenuo video sam njegov motor na zemlji. Bio sam malo brži i zbog toga je pokušao sve. Možda malo i previše, ja mislim.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Svoje viđenje incidenta imao je i Markez koji je, ipak, spustio loptu nakon što je trka završena.

- Sramota je što se to desilo, jer smo imali dobru trku do kraja. Bilo je zanimljivo pošto je naš izbor guma bio drugačiji. Kada me je stigao borili smo se za nekoliko uglova i ja sam se srušio. Uvek sam govorio da je on moj idol i da neke stvari možeš da naučiš od njega - jasan je bio Markez.

Zajedno sa Rosijem, na pobedničkom postolju našli su se Andrea Doviciozo na Dukatiju i vozač LCR Honde Kal Kračlou. Posle tri trke u generalnom plasmanu vodi Rosi sa 66 bodova, šest više od Dovicioza, dok je treći Janone sa 40 bodova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA