Jokan je uspeo: Votford je novi premijerligaš!

Bivši reprezentativac naše zemlje je tako postao prvi srpski trener koji je uspeo da postigne ono što nije nijedan njegov kolega - uveo je tim iz Čempionšipa u društvo najboljih i biće prvi trener sa ovih prostora u najjačoj engleskoj ligi.

  • 18

Slaviša Jokanović je uspeo - Votford je uspeo! Ekipa srpskog stručnjaka igraće naredne sezone u elitnom rangu engleskog fudbala, epilog je mečeva pretposlednjeg kola u Čempionšipu.

Bivši reprezentativac naše zemlje je tako postao prvi srpski trener koji je uspeo da postigne ono što nije nijedan njegov kolega - uveo je tim iz Čempionšipa u društvo najboljih i biće prvi trener sa ovih prostora u najjačoj engleskoj ligi naredne sezone.

Jokanov Votford je lider Čempionšipa! Još dve pobede i igraće Premijer ligu!

Votford je ranije u subotu odradio svoj deo posla i u gostima zabeležio petu uzastopnu pobedu, u gostima protiv Brajtona (2:0), i čekao rasplet ostalih duela.

Konkretno, one u kojima su igrali najbliži pratioci Votforda - Midlzbro i Norič.

Fulam je golom Mekormaka u 90. minutu savladao Boro rezultatom 4:3, dok je Norič odigrao samo nerešeno u gostima protiv Roterama - 1:1.

To znači da je Votford kolo pre kraja i matematički obezbedio plasman u Premijer ligu sa 88 bodova. Četiri manje ima Bornmut, koji ima i meč manje, toliko je pobegao i Midlzbrou, a pet Noriču.

Votford je obezbedio plasman u elitni rang takmičenja četvrti put od 1982. godine, a prvi od 2006.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA