BJEKOVIĆ: Zvezda je na aparatima za disanje i ne znam čemu se nada!

"Što naš narod kaže u šali "Mrtav konj ne rita..."", izjavio je nekadašnji funkcioner crno-belih koji smatra da je njegov bivši tim bio superioran u nedavno odigranom derbiju

  • 30

Brinuo se nekadašnji fudbaler i dugogodišnji uspešni funkcioner Partizana Nenad Bjeković uoči 148. večitog derbija da bi tim za koji navija mogao da bude poražen od Crvene zvezde i tako ugrozi prvo mesto na tabeli, ali je posle 90 minuta odigranih na Marakani shvatio da se nepotrebno plašio.

Kako je rekao u intervjuu za "Sport", njegov strah nije bio zbog toga što je mislio da protivnik ima kvalitetniji tim, naprotiv, već zato što se često događalo da u derbiju pobedi slabija ekipa. Međutim, izabranici Zorana Milinkovića su ga potpuno razuverili oko toga svojom igrom.

- Apsolutno je Partizan dominirao u svakom pogledu. Igrački, trakački i taktički su bili daleko iznad Zvezde i prava je šteta što nisu dali jedan, dva ili tri gola, ali je i pored toga utisak bio sjajan. I pre derbija sam govorio da ne sumnjam u kvalitet tima, ali sam se neopravdano pribojavao nekog scenarija koji se ponavljao u prošlosti, da slabiji dobije jačeg. Ali ovog puta na terenu je postojao Partizan - rekao je Bjeković koji posle utakmice protiv crveni-belih nema ni najmanju dilemu ko će osvojiti titulu.

Foto: Telegraf   Foto: Telegraf

- Verujem da je Partizan već šampion i da je to postao još pre mesec i po dana kada je uprava kluba povukla potez koji je bio neophodan. Naravno da igrači ne bi trebalo da se opuštaju, jer su narednih nekoliko dana bitni. Pobede nad Vojvodinom i Jagodinom mogu da budu veoma bitne i skrate čekanje, ali verujem da se trofeji vraćaju tamo gde im je mesto.

Vrlo lošu predstavu su pružili igrači Crvene zvezde u poređenju sa igračima u crno-belim dresovima, a sa time se slaže i nekada "alfa i omega" kluba iz Humske koji kaže da je mnogo davno prognozirao da je najveći rival na "aparatima za disanje".

Foto: Telegraf   Foto: Telegraf

- Odavno nije Partizan bio tako superioran na Zvezdinom stadionu, a sećam se mnogih utakmica. Ne želim da se ponavljam i konstatujem ono što sam rekao pre 10-15 godina. Naš najveći rival je na "aparatima za disanje" i to se pokazalo na terenu. Kako naš narod kaže u šali "Mrtav konj ne rita" i zaista ne znam čemu se nadaju u Zvezdi - rekao je za "Sport" Bjeković koji je morao da se osvrne i na incidente i divljanje huligana koje je obeležilo 148. utakmicu ekipa sa Topčiderskog brda.

- Prevršilo je svaku meru. Bez obzira na igru, svi komentarišu incident, koliko je bilo uhapšenih, povređenih i boli me to. Mora se tome stati na put i svi moramo da uložimo napor. Navijači su uvek bitni, oni su ukras utakmica i trebaju da navijaju i podržavaju svoje, ali onako, jer to nije navijanje. Niko se tu ne oseća bezbedno - kazao je Bjeković.

Foto: Telegraf   Foto: Telegraf

Sve vesti o 148. večitom derbiju pročitajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    28. april 2015 | 09:06

    Bravo Bjeko, vizije raja ponovo su pocele da ih opsedaju, ali PARTIZAN ih je vratio pravo u PAKAO, PONOVO, ZAUVEK !!!

  • Није Монтенегро, већ јуначко Српско легло

    28. april 2015 | 02:24

    Терзић, Ђурић, Караџић, Бјековић… Због вас су звезда и Партизан ту где јесу. Напред Чука!

  • Petar I

    28. april 2015 | 10:43

    Ko je uopste ovaj covsk ikog da tumaci I komentarise ?! U svetu fudbala za vreme njegove "slavne " karijere bio je poznat po nadimku "crni bik " ! Godine su prosle kompleksi su porasli usled licnog nezadovoljstva prouzrokovanim svescu da je Zvezda oduvek bila bauk za njega ,a Dzajic nedostizna velicina ....A mozda je to nezadovoljstvo I kompleks posledica toga sto ga Zvezda nije htela kad se nudio preko casopisa Tempo za sta postoje dokazi ! Bio si prosecan igrac u malom klubu u evropskim okvirima .Kao funkcioner 0 !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA