O njemu se priča: Srpski golman odbranio dva penala za 60 sekundi! (VIDEO)

Sudija Srećković dosudio dva kaznena udarca za Bežaniju, ali je meč ipak završen bez golova zahvaljujući glavnom junaku ovog izveštaja

  • 2

Golman Moravca Oriona iz Mrštana Milan Mitrović, proslavio se tokom vikenda na utakmici Prve lige Srbije koju je njegov tim igrao protiv Bežanije u gostima.

I to kako! Kao svojevremeno čuvar mreže Partizana i njegov imenjak Milan Lukač koji je odbranio dva penala Zvezdi u derbiju. Mitrović je zasenio čak i taj podvig crno-bele "jedinice", pošto je i on zaustavio dva jedanaesterca, ali mnogo brže - za samo šezdesetak sekundi!?

Mitrović je prvi penal odbranio u 71. minutu,, kada je igrač Bežanije Šaka pokušao da ga savlada, a nepun minut kasnije loši sudija Srećković dosudio je i drugi kazneni udarac za domaći tim, jer je lopta napucala jednog igrača Moravca u ruku. Treba reći i da je prvi penal bio sporan, posle teatralnog pada ofanzivca "lavova" u kaznenom prostoru.

Mitrović je, dakle, ponovo bio na velikim iskušenjima. U drugoj situaciji odgovornost je preuzeo Jovanović, ali je i njegov udarac pročitao fenomenalni golman gostiju i obezbedio bod svom timu, koji je remijem 0:0 sačuvao i izgledne šanse da opstane u ligi.

Dan posle meča oglasio se predsednik Moravca iz Mrštana Jovan Stanković, revoltiran zbog tretmana kakav njegov klub ima u ligi.

- Teško je da se takmičimo u ovoj ligi jer nemamo ničiju zaštitu. Jedini smo klub iza koga ne stoji politika, stranke, "neki" pojedinci ili grupe. Imamo bolje uslove od većine klubova u ligi. Neki od terena u "velikim" gradovima su lošiji i od pomoćnog u Mrštanu. Svi se kod nas osećaju sigurno i bezbedno, a mi se ponekad osećamo kao glineni golubovi koji su prepušteni bahatim pojedincima i grupama - kaže predsednik i finansijer kluba Jovan Stanković za Sport.

Najzanimljivije detalje pogledajte od 25:50 do 29:11 minuta snimka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA