NADAL HVALI NOVAKA: Đoković je superioran u odnosu na sve!

Španski teniser pokazao je da ne pati od sujete poput Rodžera Federera, već da objektivno sagledava činjenice koje idu u korist najboljeg reketa sveta

  • 5

Za razliku od Rodžera Federera koji očigledno nikako ne može da se pomiri sa time da je Novak Đoković najdominantniji teniser današnjice i da njegovo vreme polako prolazi, Rafael Nadal, drugi veliki rival srpskog tenisera, mnogo objektivnije, realnije i bez sujete posmatra stanje u današnjem tenisu.

Španski igrač, koji ima bolji međusobni skor od prvog reketa sveta i vodi 23:20 u pobedama, svestan je da je daleko od forme koja ga je krasila i da će po prvi put od početka karijere na šljaci biti autsajder u potencijalnim duelima sa Đokovićem koji je prvi favorit za osvajanje Rolan Garosa.

- Mislim da sam najvažnije mečeve u karijeri igrao protiv Federera, ali moramo priznati da je danas Đoković daleko superiorniji u odnosu na sve druge tenisere - rekao je Nadal, koji se po prvi put od 2005. godine suočava sa time da možda neće osvojiti nijedan Gren slem trofej u sezoni.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Nimalo nije lako osvojiti Gren slem, mora se uložiti mnogo napora, potrebna vam je konstantnost i ne smete zavoratviti šta znači osvajanje turnira bez obzira da li je u pitanju Gren slem, Masters ili onaj iz serije 250.

Nadal će braniti neredne nedelje titulu na Mastersu u Madridu na kome neće igrati srpski teniser, tako da ćemo još morati da sačekamo na njihovo okršaj u 2015. godini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA