ZVEZDINA NOVA OFANZIVA NA TOLETA: Ovoga puta idemo do kraja!

Crveno-beli odžali UO na Marakani gde su istakli zašto sada ponovo potenciraju Karadžićevu smenu i dodaju da to nema nikakve veze sa nedosuđenim penalom u Novom Sadu

  • 41

Nema više ustupaka i odlaganja - Crvena zvezda je nakon UO na Marakani definitivno odlučila da se ''obračuna'' sa predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem. Iako su mnogi ovaj hitan sastanak povezali sa nedosuđenim penalom za Vojvodinu protiv Partizana, iz tabora aktuelnog šampiona ističu da je samo oživela stara inicijativa.

Novinarima na najvećem srpskog stadionu obrtatili su se članovi UO Zvezdan Terzić, Slaviša Kokeza, Nebojša Čović, Bane Đurđević i Božidar Cerović. Upravo ovaj poslednji je objasnio zašto je Zvezda sada odlučila da ponovo reaguje.

- Želimo da pozovemo sve klubove da se uključe u inicijativu za vanredne izbore i promene u FSS. Namerno smo izabrali ovo vreme kako bi početak nove lige i novog prvenstva bio sa ''čistijim'', mlađim i inicijativnijim ljudima u FSS - rekao je Cerović koji se osvrnuo na pitanje da li bi ovaj UO bio održan da nije bilo sporne situacije u Novom Sadu:

- Verovatno da bi, jer mi održavamo ovakve sastanke kako bismo analizirali nedovršene poslove, a jedan od njih je i smena Karadžića, odnosno vanredni izbori u FSS. Kako se sezona bliži kraju, a stvari se ne menjaju, nije nam preostalo ništa drugo nego da ponovo oživimo inicijativu i još jače krenemo u akciju za promene. Sad je trenutak za to.

I PARTIZAN DA SE UKLJUČI U AKCIJU

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić nešto detaljnije je obrazložio naredne korake aktuelnog šampiona.

- Ko god voli fudbal u Srbiji može da konstantuje da situacija nije dobra. Srpski fudbal je talac jednog čoveka i postoji nešto što se zove moralna i komandna odgovornost. Ne bih da se ovo pretvori u kiknjavu za penalom protiv Vojvodine. U skladu sa Statutom učinićemo sve da dođe do promena u FSS. Uputićemo takav zahtev svim regionalnim savezima (Beograd, Istok, Zapad, Vojvodina) da izvrše pritisak na Karadžića da sazove vanredne izbore - jasan je bio Terzić koji je dodao:

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

Očekujem da se i Partizan uključi u ovu akciju jer je ona za dobrobit srpskog fudbala. Stav UO je bio da se ne ulazi u detalje, kako se ne bi udaljavali od suštine. Ništa novo nismo pričali što nismo ranije. I da je Zvezda šampion ove godine isto bismo pokrenuli inicijativu, jer nam smetaju mnoge stvari koje se rade u FSS pod direktnim uticajem Karadžića. Čitav sistem je naopak. Ne samo što to smeta nama, nego i šteti fudbalu.

- Ne igra reprezentacija slučajno već duže vreme van Marakane, ali Karadžić zna da cela fudbalska Srbija više nema poverenja u njega - rekao je Terzić i naglasio kako nema ambiciju da bude predsednik FSS.

Prema njegovim rečima, prisutno je i nezadovoljstvo delegiranjem sudija, poručivši da je to Karadžićev "začarani krug".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Naravno da smo nezadovoljni radom Ðorđa Gajdobranskog, koji delegira sudije po Karadžićevom diktatu. Karadžić manipuliše svim i svačim, kao što je rekao da je obezbedio Crvenoj zvezdi licencu za takmičenje u Superligi, što nije tačno. Zvezda je platila svaku obavezu do dinara - rekao je generalni direktor crveno-belih.

Na njihove reči se nadovezao i Đurđević.

- Samo da kažem da ćemo ovoga puta ići do kraja. Do sada smo pravili kompromise, odlagali, a Karadžić je kupovao vreme - jasan je bio jedan od članova UO.

(Telegraf.rs/M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Postenjacine

    4. maj 2015 | 19:30

    Licemeri, a ne pominjete vasa dva gola iz ofsajda protiv te iste Vojvodine???!!! Penal je bio cist kao suza, ali ne govorite o sudijskim greskama u vasu korist. O penalu u derbiju necu ni da pricam. Sram vas bilo bruke jedne. Samo saopstenja pisete i organizujete neke sednice, ne bi li nasli alibi za gubitak titule. I tako svake godine kada je Partizan pred titulom. Prosle godine ste cutali posle penala za Vojvodinu na JNA van sesnaesterca. Bilo vam je slatko, kada je Partizan prakticno izgubio titulu tom greskom sudije. SRAM VAS BILO PO HILJADU PUTA!!!

  • Grobar Šabac

    4. maj 2015 | 20:10

    ŠTO NIJE BILA SEDNICA POSLE DERBIJA NI REČ ZA PENAL A VOJVODINA JE PRIMILA 4 KOMADA PARTIZAN JE BOLJI ZA KLASU U LIGI A ZVEZDA JE ZACRTALA TITULU ALI NEMA TIM ZA TO

  • JUG

    4. maj 2015 | 20:09

    Karadjic je stitio godinama Zvezdu zbog nepostovanja finansijskon ferpleja,pomagao novcano i licno i preko FSS......i da je striktno postovao propise FSS Zvezda bi danas bila u trecoj ligi.Sada kada su dobili od " Gasproma" pare- hajde da menjamo Tolete.Nisko su pali,da ne moze nize.Bolje svoje probleme da resavaju,a ne njih pod tepih !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA