Da li je Ronaldo promašio titulu? Fantastičan gol Iska nedovoljan za Real! (VIDEO)

Fudbaleri Valensije odigrali su nerešeno (2:2) na Santjago Bernabeu, i tako po svemu sudeći srušili šanse Kraljevskog kluba da osvoji titulu

  • 1

Fudbaleri Real Madrida remizirali su na Santjago Bernabeu sa Valensijom u 36. kolu Primere i najverovatnije izgubili šampionsku trku sa Barselonom.

Igrači Kraljevskog igrali su pod pritiskom protiv Valensije, jer je neposredno pre njihovog meča Barselona pobedila Real Sosijedad i tako im pre derbija na Santjago Bernabeu pobegla na pet bodova.

Ove spektakularne makazice su Barseloni možda donele titulu! (VIDEO)

Valensija je iskoristila to što su izabranici Karla Anćelotija stegnuto ušli u meč i preko Paka u 19, i Fuega u 26. minutu povela sa 2:0 u sred Madrida.

Kraljevski klub je mogao do smanjenja prednosti u finišu drugog poluvremena, sa penala, nakon što je Geret Bejl oboren u kaznenom prostoru.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ipak golman Valensije Dijego Alves, koji je specijalista za branjenje penala, uspeo je da popravi procenat uspešnosti nakon što je pročitao nameru Kristijana Ronalda sa bele tačke i sačuvao svoju mrežu.

Golman koji tokom karijere brani svaki drugi penal zaustavio i Ronalda sa bele tačke! (VIDEO)

U drugih 45 minuta igrači Reala su zaigrali na sve ili ništa. Znali su da bez pobede nemaju gotovo nikakve šanse da prestignu Barselonu u poslednja tri kola, jer bi im za to bilo potrebno čak dva kiksa Katalonaca.

I uspeli su Madriđani brzo da dođu do gola, Pepe je u 56. minutu smanjio prednost posle asistencije Džejmsa Rodrigeza.

Valensija je onda počela organizovano da se brani a pokušavala je iz kontri da pripreti Kasiljasu preko Negreda, koji je ušao u igru u 69. minutu.

Nadu navijačima na Santjago Bernabeu dao je Fransisko Isko, koji je u 84. minutu postigao spektakularan gol posle šuta sa preko 25 metara.

Ipak, do kraja susreta Real nije uspeo da potpuno preokrene rezultat i najverovatnije gubi trku za titulu sa najvećim rivalom, koji posle 36. kola ima četiri boda prednosti.

Primera 36. kolo:

Petak:

Eibar - Espanjol 0:2.

Granada - Kordoba 2:0

(Mains 45, El Arabi 69. penal)

Barselona - Sosijedad 2:0

(Nejmar 51, Pedro 85)

Real Madrid - Valensija 2:2

(Pepe 56, Isko 84 - Alkaser 19, Fuego 26)

Atletik Bilbao - Deportivo La Korunja 1:1

(Aduric 14 - Lopo 93)

Nedelja:

Levante - Atletiko Madrid

Viljareal - Elče

Almerija - Malaga

Selta - Sevilja

Ponedeljak

Rajo Valjekano - Hetafe.

Tabela

Barselona 90 bodova, Real Madrid 86, Atletiko Madrid 76, Valensija 73, Sevilja 69, Viljareal 54, Espanjol 49, Atletik Bilbao 49... Granada 31, Deportivo 31, Kordoba 20.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fcb

    10. maj 2015 | 17:52

    promasio je titulu zlatnu loptu ligu sampiona sve je promasio ove godine a zelim mu tako i iduce godine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA