Ovako će se FSS boriti protiv nameštanja u JSL!

Kuća fudbala će angažovati Oficira za integritet FSS koji će određene utakmice staviti pod poseban nadzor, dok će greške sudija koje budu odlučivale o plasmanu klubova u Evropu ili ispadanju iz lige biti najoštrije sankcionisane

  • 4

U prostorijama FSS u Staroj Pazovi održana je sednica Odbora za hitna pitanja, na kojoj je jedna od tema bilo i eventualno nameštanje utakmica u završnici Jelen super lige.

Mnogo prašine u fudbalskoj Srbiji podiglo se posle utakmice u Subotici, u kojoj je Spartak ostvario pobedu posle kontroverznih odluka sudije Novice Anđelovskog.

Haos u Subotici: Dva penala za Spartak, sukob kod svlačionica i pretnje Donjeg Srema da će napustiti teren!

Pogledajte sporne penale o kojima bruji cela Srbija (VIDEO)

Na to nisu ostali nemi ni u kući fudbala, gde je tokom sednice, kojom je predsedavao Tomislav Karadžić navedeno da će Savez u poslednja dva kola preduzeti konkretne poteze, kako bi se obezbedila regularnost takmičenja.

SC FSS, Stara Pazova Fifa, Uefa, Fss, Fudbalski Savez Srbije Foto: Marko Todorović

- Takmičenje u prvenstvu Jelen Super lige ulazi u završnu fazu i da se sa tim u vezi pozivaju svi klubovi i službena lica da obezbede maksmilane uslove i regularnost takmičenja. Oficir za integritet FS Srbije će dobiti nalog da određene utakmice u poslednja dva kola, a u skladu sa važećim Pravilnikom FSS koji reguliše tu materiju, stavi pod nadzor.

- Takođe, dato je upozorenje da će sva službena lica koja eventualno budu pravila greške koje utiču na regularnost i rezultat utakmice, a posebno na one koje odlučuju o plasmanu klubova u takmičenja UEFA ili ispadanju iz lige, biti najoštrije sankcionisana - navodi se u saopštenju FSS.

DONJI SREM: Rad će pustiti da Spartak pobedi! Iz FSS su nam rekli da će sve učiniti da nas izbace!

SPARTAK ODGOVORIO DONJEM SREMU: Igrajte kladionicu ako znate rezultat!

Osim goruće teme o nameštanju utakmica, govorilo se i o poboljšanju infrastrukture. Najavljena je izgradnja još šest terena sa veštačkom travom. Takođe, distribuiraće se novčana pomoć klubovima, čija je infrastruktura oštećena u majskim poplavama prošle godine.

Konstatovano je i da su završne pripreme za  finale Kupa Srbije teku po planu, i da će karte biti u prodaji 18. i 19. maja na stadionu Partizana, a na dan utakmice na stadionu Rajko Mitić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA