Haos na proslavi Benfikine titule: Policija tukla dedu i oca pred očima malog deteta (VIDEO)

Televizija prenela snimak kako policija udara jednog navijača pred njegovim sinom i unukom, a iz Benfike su istakli da će istražiti da li je bilo prekomerne upotrebe sile od strane organa javnog reda i mira

  • 13

Proslava titule prvaka Portugalije, koju je Benfika u nedelju osvojila 34. put, pretvorila se u sukob policije i navijača u kojima je povređeno nekoliko osoba, a televizija je prenela snimak koji pokazuje da jednog navijača udaraju policajci pred njegovim sinom i unukom.

Navijači su preplavili lisabonske ulice, uključujući trg Markes de Plombal, u nameri da proslave trofej, ali je nasilje eskaliralo posle ponoći, kada su rivalske grupe počele da bacaju flaše, kamenje i druge objekte na policiju koja je pokušala da zavede red uz pomoć palica.

Noć kada je goreo Lisabon! Ludo slavlje zbog Benfikine titule

- Nastao je pravi haos, imao sam osećaj kao da sam u nekom kaubojskom filmu. Nikada nisam video ovako nešto - rekao je jedan od navijača.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Portugalije saopštilo je da je pokrenuilo istragu povodom ovih incidenata, koje je osudio predsednik Benfike Luis Felipe Vijeira.

- Moramo da otkrijemo da li je bilo prekomerne upotrebe sile od strane policije - rekao je Vijeira.

Benfika je osvojila titulu pošto je u gostima igrala nerešeno protiv Vitorije Gimaraeš - 0:0. Istovremeno, njihovi najbliži konkurenti u trci za titulu Porto remizirali su protiv Belenensesa - 1:1.

Ovo je prvi put za 31 godinu da Benfika odbrani titulu, a treći put da je osvoji pod trenerskom palicom Žoržea Žezusa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    18. maj 2015 | 18:39

    Tuzio bi drzavu... makar prodao sve sto imam iso bi na sud za ljudska prava u strazburg... kad bi ovako nesto moje dete dozivelo. Koji majmun beda ovaj policajac... izbio me hladan znoj i mrznja prema covecanstvo

  • JTM

    18. maj 2015 | 18:40

    U zatvor ovog policajca!!!!

  • miconi

    18. maj 2015 | 19:38

    "Junaci" kao i 90% ostalih policajaca...zadenuo pistolj i pendrek za pojas pa misli da je boga za m..a uhvatio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA