ABA liga nudi vlasništvo klubovima, FIBA nudi deonice i profit!

Na sastanku u Ljubljani čelnici ABA lige prepisali vlasničku strukturu klubovima koji učestvuju u takmičenju * FIBA u isto vreme poslala dopis nacionalnim savezima o osnivanju svoje regionalne lige i šta sve nude

  • 4
Mundobasket 2014, Košarkaška reprezentacija Srbije, ekipa, osvajači srebrne medalje, Aba Liga, FIBA Foto: AP/Tanjug

Usvojen nacrt promena vlasničke i upravljačke strukture regionalne ABA lige!

Na sastanku predstavnika klubova ABA lige sa predstavnicima rukovodstva ABA lige/ABA Sidra d.o.o, koji je održan u sredu u Ljubljani, jednoglasno je usvojen nacrt novog Društvenog ugovora preduzeća ABA Sidro d.o.o.

Novi Društveni ugovor podrazumeva promenu vlasničke i upravljačke strukture preduzeća ABA Sidro d.o.o.

Na inicijativu klubova prema nacrtu novog Društvenog ugovora većinski deo (80 odsto) vlasničkih i upravljačkih prava nalazi se u vlasništvu klubova.

Na sastanku je prisustvovalo devet klubova ABA lige (Igokea, MZT Skopje Aerodrom, Krka, Zadar, Union Olimpija, Cibona, Cedevita, Budućnost VOLI i Partizan NIS), rukovodstvo ABA lige/ABA Sidra d.o.o, predstavnici renomirane kompanije „Deloitte“, kao i predstavnici advokatske kancelarije „Zdolšek“ koja će u najkraćem mogućem roku sastaviti i pripremiti sve neophodne dokumente za potpisivanje novog Društvenog ugovora.

Branko Lazić i Dragan Milosavljević, KK Crvena zvezda-KK Partizan

Zbog takmičarskih obaveza svoje odsustvo opravdali su Crvena zvezda Telekom, Metalac Farmakom i Mega Leks koji će pismenim putem biti obavešteni o detaljima jednoglasno usvojenog nacrta novog Društvenog ugovoru preduzeća

Dogovor je potpisan od strane svih prisutnih klubova i ABA Lige.

FIBA UZVRAĆA UDARAC

Međutim, kako prenosi B92 FIBA je poslala novi predlog oko formiranja regionalne lige.

U pismu se između ostalog navodi da je većina izmena napravljena posle sastanaka sa klubovima u regionu. Tako se nudi klubovima da imaju mogućnost većeg broja deonica, glasova i profita u novoj kompaniji, a sedište lige prema novom predlogu bilo bi u Ljubljani.

Još jedna vrlo važna stavka je i uklanjanje FIBA ili FIBA Evropa prava na veto, koje je izazvalo ogromno nezadovoljstvo klubova prilikom sastanaka pre mesec dana.Takođe, uklanjen je depozit u visini od 20.000 evra za klubove učesnike.

Uz sve to, FIBA Evropa je spremna da investira 200.000 evra odmah kako bi započela priprema nastupajuće sezone, a u novom predlogu do tančina se navode i troškovi koji bi bili pokriveni svakom timu za putovanje i smeštaj tokom utakmica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    20. maj 2015 | 22:33

    Sada se lomi srpska košarka-Ljudi koji vode košarku moraju dobro da razmisle koja opcija je najbolja za klubove i reprezentaciju.

  • @Žika Živac@

    20. maj 2015 | 23:53

    Ocu i ja deo! Tole

  • serbianwonder13

    21. maj 2015 | 04:10

    Cekajte zar Olimpija nije ispala iz Playoff-a u Sloveniji i izgubila plasman u Jadransku sledece godine?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA