FINALE PRE FINALA: Novak ide na Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa! (VIDEO)

Žreb je tako hteo da prvi favorit i devetostruki šampion Otvorenog prvenstva Francuske budu u istoj četvrtini i da se možda sretnu već u četvrtfinalu turnira

  • 19

Od ovoga smo strahovali! Novak Đoković imaće veoma težak zadatak da dođe uopšte do polufinala ili finala Rolan Garosa, pošto bi već u četvrtfinalu mogao da se susretne sa vladajućim šampionom i devetostrukim osvajačem Otvorenog prvenstva Francuske - Rafaelom Nadalom. U prvom kolu najbolji reket sveta igra protiv Jarka Nieminena.

Najboljem teniseru ovaj 28. rođendan i nije bio preterano srećan, pošto je sudbina tako htela da se već na sredini drugog Gren slema sezone sastane sa "kraljem šljake" koji je gotovo nepobediv u Bulonjskoj šumi. U četvrtfinalu Rolan Garosa imaćemo da prilike da gledamo reprizu prošlogodišnjeg finala.

Srpski teniser dolazi kao prvi favorit i u najboljoj formi od svih igrača u Pariz, ali pitanje je da li je to dovoljno da se izbaci čovek koji je 9 puta osvajao pehar namenjen najboljem na Gren slemu. Pre toga će naravno, obojica morati da pobede svoje rivale u prve četiri runde, a pomenimo još i da je u njihovom polovini žreba i Endi Mari.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

PROJEKCIJA NOVAKOVIH RIVALA

1. kolo - Nieminen

2. kolo - Miler ili Lorenci

3. kolo - Bernard Tomić

4. kolo - Anderson

QF -  Nadal

SF - Mari

F - Federer

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

EVO I POTENCIJALNIH ČETVRTFINALNIH DUELA

Đoković vs Nadal

Mari vs Ferer

Nišikori vs Berdih

Vavrinka vs Federer

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

PROJEKCIJA FEDEREROVIH RIVALA

1. kolo - Kvalifikant

2. kolo - Granoljers

3. kolo - Karlović

4. kolo -  Monfis

QF - Vavrinka

SF - Berdih

Kada su u pitanju ostali srpski teniseri, Filip Krajinović će u prvom kolu igrati protiv Žiralda, dok mu je potencijalni rival u 2. rundi Šardi, dok Viktor Troicki startuje protiv Štrufa, a u 2. kolu protiv pobednika duela Darsis - Boleli. Dušan Lajović će imati premijeru protiv Gonzaleza, a onda ide najverovatnije na Stena Vavrinku.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ana Ivanović će u prvom kolu igrati protov Švedove iz Kazahstana, dok je u drugom kolu čeka pobednica duela Cetkovska - Doi. U trećem kolu je potencijalni okršaj Srpkinja, pošto bi tu mogla da igra protiv Bojane Jovanovski koja u prvom kolu igra protiv Curenko. Anina potencijalna rivalka u četvrtfinalu je Simona Halep, a u polufinalu šampionka Marija Šarapova.

Jelena Janković će svoje učešće započeti protiv kvalifikantkinje, a u drugom kolu će čekati pobednicu duela Falkoni - Arkanđoli, dok u trećoj rundi joj stoji prepreka u liku i delu Karoline Voznijacki. Aleksandra Krunić u prvoj rundi ima za rivalku Putincevu, a u drugom ide na bolju iz duela Vikmajer - Svitolina, a u trećem na 14. nosioca Agnješku Radvansku.

Kompletan žreb i projekciju Rolan Garosa 2015. godine možete videti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gaga

    22. maj 2015 | 12:15

    preko trnja do zvezda!

  • Bijelo polje

    22. maj 2015 | 12:16

    PA TO JE NEBITNO - KAD ĆE SE SASTATI! MOŽDA JE I BOLJE DA NE IGRAJU FINALE - NOLE BI BIO POD VEĆIM PRITISKOM..

  • Enes

    22. maj 2015 | 12:38

    Mnogo tezak zrijeb koji ipak donosi neke i pozitivne stvari kao da je bolje igrati sa Rafom u cetvrtfinalu nego u finalu jer tad jos nije uhvatio onu njegovu formu i drago mi je sto nema Nishikorija u istom dijelu kostura...mislim da fizicki mora biti mnogo jak jer prvo sa rafom pa sa murray ili ferrerom bit ce zahtjevni fizicki mecevi,nekako kao da su namjestili novaku ovako tezak put ali nema veze novak odlucuje sam o sebi,sad ili nikad naprijeeed noleeee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA