POBEDA ZA KRAJ: Lazović se trijumfalno oprostio od Zvezde! (FOTO) (VIDEO)

Crveno-beli odigrali za kapitena i savladali lučansku Mladost golovima dvostrukog strelca Orlandića i evrogolom Stojanovića

  • 9

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom su stavili tačku na sezonu koju će što pre želeti da zaborave, u kojoj nisu osvojili nijedan trofej.

Crveno-beli su savladali lučansku Mladost rezultatom 3:1 (2:1) i tako, barem, upriličili oproštaj kakav dolikuje za kapitena na današnjoj utakmici Darka Lazovića, koji je odigrao poslednji meč za beogradski klub.

Dvostruki strelac za ekipu Nenada Lalatovića bio je Petar Orlandić, oba je postigao u prvom poluvremenu, i time se iskupio za seriju promašaja na prethodnim utakmicama, dok je treći pogodak, onaj najlepši na utakmici, bio delo Saše Stojanovića u 90. minutu.

Ovo Zvezda nikad nije doživela! (FOTO)

Jedini gol za goste postigao je Pavlov, takođe u prvom delu igre, daleko sadržajnijem od prvog.

Centralna figura meča, iako nije postigao gol, doduše upisao je asistenciju, bio je naravno Lazović, pred kojim se sever duboko poklonio skandiranjem njegovog imena i porukom zahvalnosti za dugogodišnju vernost Čačanina beogradskom klubu.

- Tvojih 6 godina kao primer mlađima. Hvala ti, Lazo! - poručile su Delije.

Lazović je pre početka utakmice od predsednika Zvezde Svetozara Mijailovića na poklon, u ime kluba, dobio poster sa njegovim likom i uramljen dres sa brojem osam.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Navijači koji su se danas po veoma lošem vremenu obreli na stadionu mogli su da uživaju u obostrano otvorenoj i dopadljivoj utakmici rivala, koji su na umu imali samo jednu ideju  - da se nadigravaju. U takvom odnosu snaga bolje su se snašli crveno-beli, mada su i gosti u određenim periodima igre pokazali da im je mesto u Superligi.

Zvezda je terensku inicijativu materijalizovala u 24. minutu preko Orlandića, koji je bio dominatan u skoku, i glavom, na centaršut Stojanovića, pogodio loptu i smestio je u mrežu Krznarića. Crnogorski napadač duplirao je vođstvo duboku o nadoknadi prvog poluvremena, kada je desnom nogom, posle dodavanja Lazovića, smestio loptu u donji desni ugao čuvara mreže Lučanaca.

Mladost je u prvom poluvremenu najbliža postizanju gola bila posle udarca Živadinovića iz slobodnog udarca, ali je lopta u toj situaciji pogodila stativu. U nastavku meča, bilo je šansi na obe strane, a ono što nisu uspeli da urade napadači oba tima, jeste odlični Stojanović - golom za TV razmene!

Rade Krunić već obukao crveno-belu opremu! (FOTO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Iskusni vezni fudbaler Zvezde je odličnu partiju na ovoj utakmici, a i generalno tokom polusezone, garnirao prvim pogotkom u crveno-beom dresu, i to kakvim.

Blizu ćoška kaznenog prostora snajperski je naciljao gornji levi ugao gola Mladosti, a onda uputio savršenu dijagonalu u rašlje za novu radost igrača i navijača Zvezde, za kraj.

Majstorskim potezom Stojanović je spustio zavesu na još jednu Zvezdinu sezonu.

Superliga, 30. kolo

Jagodina – OFK Beograd 5:3

Napredak – Rad 2:3

Novi Pazar – Donji Srem 2:0

Radnički N. – Voždovac 0:0

Spartak – Čukarički 1:0

Vojvodina – Radnički 1923 3:1

Crvena zvezda - Mladost 3:1

Borac - Partizan 3:3

Tabela: Partizan 71, Crvena zvezda 64, Čukarički 57, Vojvodina 52, Novi Pazar 47, Rad 43, Mladost 40, OFK Beograd 39, Radnički Niš 37, Jagodina 35, Voždovac 34, Spartak 34, Borac 33, Napredak 31, Donji Srem 26, Radnički 1923 19.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    24. maj 2015 | 19:12

    .."Pobeda za .." -KRAJ !!! ZA KRAJ, DEVASTIRANOG KLUBA SA MRAKane i "UCESCA" U 1 LIGI, AJD' SADA POLAKO, ALI SIGURNO, U 4 LIGU SRBIJE ( naravno, za "vase navijace" nemojte da brinete, snaci ce se vec oni, navikli su na to, OFK je njihov NOVI KLUB sa voljenim DR. terzom..)..!!! .!. XXAAXXAA .!.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA