Jagodinci opstali sa petardom! Slamku spasa uhvatili su i Spartak, Borac i Voždovac! Napredak mora u plej-aut!

Uoči poslednjeg kola pet timova se borilo da ne ide u doigravanje za JSl naredne sezone, a najmanje sreće su imali "čarapani" koji će se sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca boriti za mesto u najvišem rangu takmičenja sledeće godine

  • 1

Pala je zavesa i na ovu sezonu Jelen Superlige. U poslednjem odigranom kolu saznali smo i ko će morati da se u plej-autu bori za ostanak u elitnom takmičenju. Borac, Voždovac, Spartak i Jagodina su se izvukli na poslednju slamku spasa, a najmanje sreće je imao Napredak.

Jagodinci koji su sami sebe uvalili u nezgodnu poziciju da se bore za goli superligaški život serijom loših rezultata i u poslednjem kolu su morali da se čupaju. To su učinili u velikom stilu pošto su savladali kod kuće OFK Beograd sa 5:3, a već posle prvih 45 minuta je bilo jasno da će trijumfovati, jer su vodili 4:1.

Spartaku je u Subotici takođe bio neophodan trijumf u duelu sa osvajačem Kupa Čukaričkim i do njega su teškom mukom došli "golubovi". Njihov heroj i spasitelj bio je Andrej Mrkela koji je u 24. minutu postigao jedini pogodak na utakmici koji je doneo zlata vredna tri boda njegovoj ekipi.

Foto: fkspartakzlatiborvoda.com Foto: fkspartakzlatiborvoda.com

Borac je dva puta stizao prednost Partizana na svom terenu, uspeo i da preokrene i bio blizu trijumfa, ali su crno-beli sa bele tačke izvukli remi. Međutim, uprkos tome "zebre" su opstale u ligi ponajviše zahvaljujući porazu Napretka u Kruševcu.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

"Čarapanima" je bio neophodan trijumf u poslednjem kolu protiv Rada, a da će do njega teško doći bilo je jasno već posle ola sata igre kada su gubili 2:0. Na kraju je meč završen 3:2 za "građevinare" što je automatski značilo i da će Kruševljani morati u plej-aut.

Dakle, nakon 30. odigranih kola sve je rešeno. Partizan je osvojio novu, 26. titulu šampiona Srbije i igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U kvalifikacije za Ligu Evrope trebalo bi da idu Crvena zvezda, Čukarički i Vojvodina.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Elitno društvo su napustili zasigurno Radnički iz Kragujevca i Donji Srem, dok će Napredak igrati u plej-autu protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca i pobednik tog dvomeča će sledeće godine biti član Superlige. Novi timovi u JSL su Radnik iz Surdulice i Javor iz Ivanjice koji se posle godinu dana vraća u najviši stepen takmičenja u Srbiji.

Superliga Srbije, 30.kolo:

Nedelja

Borac Čačak - Partizan 3:3

(Ožegović 25, Zec 49, Mutavdžić 57 - Luka 17, Marinković 26, Grbić 80(p))

Spartak - Čukarički 1:0

(Mrkela 25)

Crvena zvezda - Mladost Lučani 3:1

(Orlandić 25, 45+3, Stojanović 90+3 - Pavlov 34)

Jagodina - OFK Beograd 5:3

(Martinović 11, Savković 12, 26, Ðurić 31(p), Antonijević 55 - Duronjić 66, Zarubica 69, Matović 87)

Napredak - Rad 2:3

(N'diaje 39, Paunović 62 - Stančeski 6, Rodić 32, Ljujić 55).

Novi Pazar - Donji Srem 2:0

(Rusmir 27, Kostić 90)

Radnički Niš - Voždovac 0:0

Vojvodina - Radnički Kragujevac 3:1

(Novaković 36, Ivanić 53, Stojanović 82 - Stević 89).

Tabela: Partizan 71, Crvena zvezda 64, Čukarički 57, Vojvodina 52, Novi Pazar 47, Rad 43, Mladost Lučani 40, OFK Beograd 39, Radnički Niš 37, Jagodina 35, Spartak 34, Voždovac 34, Borac Čačak 33, Napredak 31, Donji Srem 26, Radnički Kragujevac 19.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    24. maj 2015 | 21:42

    Zivo cudo kako se svake godine u zadnjem kolu raspucaju strelci. Slucajno? Ma da....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA