Mislio je da nikada više neće igrati fudbal, a sada je golom doneo Njukaslu opstanak u Premijer ligi! (VIDEO)

Čovek koji je u oktobru 2013. godine oboleo od raka testisa, a u martu 2015. godine se vratio na teren posle duge bitke sa opakom bolešću, izrastao je u apsolutnog heroja kluba, navijača i čitavog grada

  • 0

Život zaista piše romane! Potvrdu toga smo dobili još jednom i to na sportskom terenu! Jedan od glavnih heroja o kojima trenutno bruji čitava Engleska jeste Jonas Gutijerez čovek koji je doneo Njukaslu opstanak u Premijer ligi u poslednjem kolu.

Koliko se sudbina ponekad surovo poigra sa ljudima, a zatim ih nagradi to najbolje zna ovaj argentinski fudbaler. Njegova priča je dobro poznata javnosti, ali nije zgoreg da je ponovimo. Kada mu je u oktobru 2013. godine dijagnostikovan rak testisa i on sam i navijači su mislili da je njegovoj fudbalskoj karijeri došao kraj.

Posle godinu i po dana borbe sa opakom bolešću izašao je kao pobednik u bici života i početkom marta se ponovo našao na fudbalskom terenu, a pristalice Njukasla su ga dočekale stajaćim ovacijama ni ne sumnjajući da će kroz nekih nešto više od dva meseca postati njihov apsolutni heroj.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

"Svrakama" je u poslednjem kolu bio potreban trijumf nad Vest Hemom kako bi opstali u elitnom engleskom takmičenju. Poveli su golom Sisoka, ali su navijači na tribinama "Sent Džejms parka" i dalje strepeli, jer su dobro znali šta bi izjednačenje moglo da znači, a onda se pojavio on.

Igrao se 85. minut kada je Gutijerez uzeo loptu, poveo je malo i onda raspalio po njoj sa nkih 20 metara iskosa i ona je prevarila čuvara mreže "čekićara" i završila u mreži. Skidanje dresa, trk do najvatrenijih pristalica kluba i ruke na ušima da ih bolje čuje. Znalo se šta to znači, opstanak je osiguran i to od strane čoveka za koga nisu znali ni da li će ga ponovo videti u crno-belom dresu.

- Nisam znao da li ću ikada više zaigrati, a sada sam ovde. Uživam u fudbalu. Dobio sam drugu šansu u životu - rekao je posle meča heroj celog grada - Gutijerez.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA