ĐOKOVIĆ KRENUO PO TROFEJ: Srbin u drugom setu protiv Nieminena pokazao zašto je najbolji na svetu! (FOTO)

Srpski teniser ubedljivo savladao Finca na otvaranju Rolan Garosa (3:0), ali je morao da ''ubaci u drugu brzinu''

  • 2

Operacija Rolan Garos je uspešno počela!!! Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske pošto je u tri seta bio bolji od Finca Jarka Nieminena - 6:2, 7:5, 6:2.

Bio je ovo peti trijumf srpskog tenisera nad Nieminenom, uz jedan poraz u međusobnom susretu. Đoković je u ovom meču bio apsolutni favorit, ali je u drugom setu morao dobrano da se oznoji kako bi dobio Finca. Praktično je tada i viđen presudan detalj na meču.

Nieminen je vodio sa 5:3 i servirao, ali je Đoković pokazao zašto je broj jedan u svetu. Uzeo je dva brejka i dobio set sa 7:5, a sjajnu igru je nastavio i u nastavku trećeg. Tada je vezao devet uzastopnih gemova. Poveo je sa 4:0 i samo čekao kraj meča kako bi zabeležio 23. uzastopnu pobedu.

Srbin će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Luksemuržanina Žila Milera i Paola Lorencija iz Italije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Sjajan početak Đokovića na ovogodišnjem RG. Iako je gubio 40:15, Srbin je uspoe da iskoristi drugu brejk loptu i povede sa 1:0. Odlično se Đoković kretao po terenu i strpljivo čekao grešku protivnika koji ni u jednom momentu nije muški napao. Nešto slično je moglo da bude viđeno i u drugom gemu kada je Finac stigao do 40:40, ali dva dobra servisa donela su Đokoviću potvrdu brejka.

Upisao je Finac svoj prvi gem na ovom meču, ali je za to morao poprilično da se oznoji pošto je Nole imao 30:15. Ipak, Srbin je jedan volej tukao u mrežu i Jarko je potom preokrenuo (2:1). Najlepši pone u dosadađnjem delu meča viđen je pri rezultato 15:0 za Novaka u četrvtom gemu. Nekoliko puta Srbin je napadao iz prve, ali je Nieminem vraćao. Poveo je Nole sa 30:0, bilo je i 40:40, međutim, gem je završio na Đokovićevom kontu - 3:1.

Fenomenalnom paralelom iz odbrane Finac je sjajno završio peti gem i smanjio na 3:2, ali je Đoković bio siguran na svoj servis za održavanje brejka prednosti - 4:2. Tri brejk lopte imao je Srbin u sedmom gemu. Prvu nije uspeo da iskoristi, jer je ispucao loptu u aut, ali mu je druga donela 5:2. Sa nulom je Đoković odservirao naredni gem i došao do prvog seta za 34 minuta - 6:2.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nije Nieminem dozvolio da ga zadesi ista sudbina kao u prvom setu kada je izgubio servis. Ovoga puta poveo je sa 1:0 na početku drugog seta. Usledio je Đokovićev odgovor sa nulom za 1:1. da je odlično ušao u drugi set Nieminen je potvrdio u trećem gemu. Sačuvao je svoj servis i poveo sa 2:1.

Finac kao da se ponovo rodio na pauzi između dva seta. Sjajnom dijagonalom stigao je do dve brejk lopte i već prvu je iskoristio za vođstvo od 3:1. Odlično je napadao i u narednom što mu je donelo 4:1. Mogao je Nieminen i do petog gema već u narednom trenutku. Imao je brejk loptu, međutim Đoković se izvukao. Oba tenisera su bila sigurna na svoj servis (5:3), a Finac je došao u situaciju da servira za set.

Nole je u osmom gemu dokazao klasu, iskoristio prvu brejk loptu i smanjio na 5:4. Pritom je servirao za ostanak u drugom setu i izjednačio na 5:5. Činilo se da će Finac biti siguran na svoj servis, ali je Nole neočekivano stigao do brejk lopte. Naravno, šansu nije propustio, poveo je sa 6:5, a zatim odservirao drugi set - 7:5.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kao što se i očekivalo Nieminen je pao u igri što je Đoković iskoristio i već na početku trećeg seta stigao do brejka. I to bez nekih većih problema (1:0).  Novak je nanizao osam uzastopnih gemova i vrlo brzo je vodio sa 3:0 u trećem setu. Uzeo je Nole i naredni gem, ali je Nieminen njegov niz prekinuo u desetom gemu - 4:1.

Sjajno je Nole odservirao naredni gem i poveo sa 5:1, Jarko smanjio na 5:2, ali je Srbin došao do meč lopte koju je iskoristio za 6:2 u trećem setu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIROSLAVA

    26. maj 2015 | 18:06

    Bravo Nole.Nece ti biti lako naprotiv, svi se napale da ti uzmu skalp.Igraj kako umes hladne glave i idemo dalje.Srecno.

  • BOZA ZEMUNAC

    26. maj 2015 | 21:42

    NOLE,RASTURI IH.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA