Platini otkrio: Tražio sam od Blatera da podnese ostavku - odbio je!

Prvi čovek UEFA posetio predsednika Svetske fudbalske federacije i savetovao mu da se povuče, ali to, izgleda, neće ići tako lako

  • 3

Vanredno stanje u FIFA!

Dan posle velike akcije američkih istražnih organa i hapšenja osmorice visokih funkcionera Svetske fudbalske federacije zbog korupcije, oglasio se i prvi čovek UEFA Mišel Platini, govoreći na kongresu FIFA u Cirihu.

Francuz je otkrio da je od predsednika FIFA Sepa Blatera tražio da podnese ostavku, ali da je ovaj to odbio. Na pitanje novinara da opiše susret sa vremešnim Švajcarcem, Platini je otkrio detalje:

VANREDNO U CIRIHU! FBI uhapsio 7 FIFA funkcionera zbog pranja novca i prevare! (FOTO) (VIDEO)

- Sep je bio pogođen. Razgovarao sam sa njim kao prijatelj. Rekao sam mu da mora da ide, odgovorio mi je da je kasno za to -prepričao je Francuz dijalog sa dugogodišnjim, najmoćnijim čovekom svetskog fudbala.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

- Nije lako da kažete prijatelju da mora da ide. Ja sam mu rekao. Sada znate isto onoliko koliko ja znam. Znam koja je njegova strategija. Neki ljudi će glasati, on će pobediti i braniti se demokratijom. Ali FIFA je već izgubila. Što je mnogo, mnogo je - dodao je Platini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA