NIŠTA BEZ SRBA: Da li će ova golčina Kosanovića odvesti Mehelen u Evropu posle dve decenije? (VIDEO)

Ekipa trenera Aleksandra Jankovića najprijatnije iznenađenje sezone u Belgiji i blizu je rezultata na koji se dugo čeka

  • 0

Pozovi Srbe radi uspeha!

Belgijski Mehelen, sa čije klupe komanduje Aleksandar Janković, a u ekipi su među glavnim karikama Ivan Obradović, Miloš Kosanović i Dalibor Veselinović, još samo korak deli od plasmana u evropsko takmičenje, gde ih nije bilo pune dve decenije (od 1994. godine)!

U prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu Evrope Mehelen je pobedio ekipu Sporting Šarlroe rezultatom 2:1 i pred revanš stekao minimalnu prednost, samim tim i realne izglede da obezbedi prolaz u evropsko takmičenje.

Još jedne makazice srpskih fudbalera: Srbin postigao gol godine u Belgiji! (VIDEO)

Strelac pobedonosnog gola za Mehelen bio je štoper Kosanović, u 84. minutu, i to kakvog gola. Golčine!

Nekadašnji igrač apatnske Mladosti i Krakovije, koga je Janković svojevremeno želeo da dovede u Zvezdu, sa dvadesetak metara izveo je pravo malo remek delo - prebacio je živi zid i smestio loptu pod prečku gola gostiju - za potpuni delirijum na tribinama!

U prvoj postavi Mehelena Janković je, pored Kosanovića, uvrstio i preostalu dvojicu zemljaka, Obradovića i Veselinovića, a tako je i kroz čitavu sezonu, sa Srbima u glavnoj ulozi, ovaj tim mnoge starije navijače podsetio na najslavniju generaciju koja je daleke 1988. godine osvojila Kup pobednika Kupova.

Srpski dvojac ostaje u Belgiji! Janković i Obradović produžili ugovore sa Mehelenom

Koliko je taj pehar značajan ne samo za klub, već i za belgijski fudbal u celini, govori i činjenica da je i poslednji međunarodni, koji je neki klub iz te zemlje osvojio (Anderleht osvojio Kup UEFA 1983)!

Janković je u ovoj bajkovitoj sezoni po Mehelen već upisao svoje ime u klupske almanahe, jer je zabeležio sedam uzastopnih pobeda u prvenstvu, što nijednom treneru (Mehelena) pre njega nije uspelo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA