Selektor fudbalera Srbije: Pobeda u Danskoj ili propast!

Kada se nanižu loši rezultati dešava se da igrači padnu, da izgube veru u svoje vrednosti, ali mi idemo na trijumf u Danskoj, rekao je radovan Ćurčić

  • 8

Selektor fudbalera Srbije, Radovan Ćurčić istakao je da je duel sa selekcijom Danske u kvalifikacijama za EURO 2016 veoma bitan, najvažniji u dosadašnjem toku takmičenja, i da ekipa ide na pobedu.

Utakmica će biti odigrana 13. juna u Kopenhagenu, a "Orlovi" moraju da ostvare trijumf kako bi zadržali šanse da se nađu na završnom turniru.

ZABRANJENO ZA SRBE: Danci ne daju karte našim navijačima i tvrde da im se ovo dešava prvi put u istoriji!

Ćurćić pozvao Živkovića i vratio Fejsu

- Definitivno najbitnija utakmica, presudna za dalji tok kvalifikacija. Moramo biti iskreni i reći da su nas Danci nadigrali u Beogradu i zbog toga zaslužuju naš respekt, ali i pored toga mi ćemo tražiti pobedu tamo jer nemamo mnogo izbora.

Ćurčić je, doduše stidljivo, najavio ofanzivu od starta meča u Kopenhagenu.

- Teško je reći kako ćemo igrati i kako će to izgledati tamo. Jasno je da nam je potrebna pobeda i tom cilju ćemo se potpuno posvetiti. Moramo biti koncentrisani na realizaciju i na to kako da što više ugrozimo gol Danaca. Naravno, moramo i biti ekstremno oprezni u fazi odbrane da nam se ne bi desilo da jurimo rezultat kao protiv Portugala.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Selektor je ukazao na veliki problem kod igrača - nedostatak samopouzdanja.

- I pre meča sa Portugalom sam primetio taj problem. Kada se nanižu loši rezultati dešava se da igrači padnu, da izgube veru u svoje vrednosti. Uprkos porazu od Portugala primetan je povratak vere, tako da mogu reći da smo u Portugalu dobili na tom planu. Ipak tek će meč protiv Danaca biti pravi test i provera da li smo na pravom putu - rekao je Ćurčić.

On je prokomentarisao žalbu Srbije Sportskom sudu u Lozani, čija odluka se očekuje sredinom juna, u danima pre meča sa Danskom, pa ukoliko bude pozitivna po Srbiju, ta vest bi mogla i te kako da se odrazi na samopouzdanje našeg tima.

- Ako bude pozitivna odluka daje nam velike šanse za drugo ili treće mesto, ali mislim da su male šanse da se žalba uvaži. Negativna odluka neće uticati na nas i svesni smo u kojoj smo situaciji - zaključio je Churčić.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Српски Националисти

    30. maj 2015 | 13:49

    Да играју срцем као кошаркаши то не би био проблем али пошто су навикли на огромне паре не занима их Србија ...

  • Zoran

    30. maj 2015 | 14:22

    Odavno propast :)

  • Oci ogledalo duse

    30. maj 2015 | 13:45

    Nikad od ovih "zvezda"nece biti reprezentacija,dokle god u nasem fudbalu rade menadzeri i igraju tatini sinovi,zato nam je i liga propala,zato nam je i reprezentacija 0,sve je to povezano,gledajuci objektivno..Pare i samo pare,gde je srce?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA