Golman Aston Vile 17 godina čekao finale FA Kupa i opet je izgubio od Arsenala (VIDEO)

Pobedom nad Vilom rezultatom 4:0 Tobdžije uspele da odbrane trofej osvojen prošle godine

  • 0

Punih 17 godina golman Aston Vile Šej Given je čekao da se ponovo nađe u finalu FA Kupa. Te 1998. godine nosio je dres Njukasla, ali je i tada kao i sada doživeo poraz od Arsenala koji je uspeo da odbrani trofej osvojen prošle sezone - 4:0 (1:0)

Tada su mu presudili Overmars i Anjelka, a sada su golove za Tobdžije postigli Volkot, Sančez, Mertesaker i Žiru. Engleski napadač je dao svoj sedmi gol u 40. minutu, na sedmom meču koji je počeo kao starter.

Urnebesna poruka navijača Aston Vile upućena gradskom rivalu Birmingemu (FOTO)

Aleksis je na samom početku drugog dela (50. minut) postao drugi Čileanac koji je pogađao u finalu FA kupa, dok je Nemac šutem glavom u 62. minutu rešio pitanje pobednika. Konačan rezultat postavio je Francuz u 94. minutu.

Vila praktično nije imala šta da traži na Vembliju. Nisu napravili nijednu ''domaćinsku'' šansu, a čekali su ovo finale punih 15 godina kada su u finalu poraženi od Čelsija. Poslednji put dizali su ovaj trofej davne 1957. godine.

Arsenal je još jednom pokazao da mu sistem Aston Vile ''leži'' pošto su im ove sezone dali 11 golova. Svesni su toga bili i navijači iz Birmingema koji su već u 80. minutu krenuli da napuštaju Vembli, iako su se nekolio sati ranije rugali pristalicama Birmingema.

Ovom pobedom Arsenal je učinio uslugu Dušanu Tadiću i njegovom Sautemptonu koji će kao sedmoplasirani tim igrati kvalifikacije za Ligu Evrope.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA