Vilijams i Kalinić odveli Zvezdu u finale: Kešelj promašio šut za pobedu Mege!

Crveno-beli slavili u uzbudljivom meču u Sremskoj Mitrovici i prvi stigli u finale domaće Superlige

  • 32

Košarkaši Zvezde i Mega Leksa odigrali su još jednu vrlo uzbudljivu i dramatičnu utakmicu, još jednu koja je posle triler finiša završena pobedom crveno-belih!

Ekipa Dejana Radonjića savladala je u drugoj utakmici polufinala plej-ofa Superlige tim Dejana Milojevića rezultatom 90:89, za 2:0 u seriji, i igraće za trofej protiv boljeg iz duela Partizan - Metalac.

Obruč Mege se i dalje drma posle NBA zakucavanja Nikole Kalinića (VIDEO)

Najzaslužniji za pobedu crveno-belih, sedmu u sedam ovosezonskih duela sa Megom, bili su maestralni Nikola Kalinić i Markus Vilijams, tvorci preokreta u poslednjoj deonici. Srpski reprezentativac meč je završio sa 24 poena (4/5 za tri), dok je Amerikanac u statističke kolone uneo 17 poena.

Na drugoj strani briljirao je Nikola Jokić 23 poena, 8 skokova i 4 asistencije!

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Samo u prvoj deonici Zvezda je igrala na evroligaškom nivou, i to je bio priod igre u kome je i imala najveću prednost - 17:9, do koje su crveno-beli stigli preko raspoloženog Marjanovića i seriji 10:2. Bio je to ujedno i početak daleko ozbiljnijeg izdanja Mega Leksa.

Učenici Dejana Milojevića su iz minuta u minut topili "minus",  u čemu je najveće zasluge, pored Jokića, imao šuterski vrlo raspoloženi Nikolić sa tri trojke iz tri pokušaja u prvih 20 minuta. Zanimljivo je da je Nikolić u tom periodu ubacio više šuteva van linije 6,75 metara, nego čitav tim Zvezde do tada (2/10)!

Serijom 9:0 u završnici druge deonice Mega je privela kraju odlično izdanje pred odlaska na veliki odmor.

Igrači domaćeg tima dugo su držali procenat šuta za tri poena preko 50 posto, a upravo su tim oružjem ranjavali odbranu Zvezde u trećoj deonici, što je za posledicu imalo najveću prednost Mege u tom periodu - 63:53 (posle prodora i polaganja Kešelja).

Odbrana Zvezde se konsolidovala tek u poslednjoj četvrtini, ali je i dalje škripalo u napadu, gde je nedostajao kontinuitet. I onda su stvari u svoje ruke preuzeli Vilijams i Kalinić.

Amerikanac je sa dve vezane trojke vratio crveno-bele u gotovo egal borbu sa protivnikom, a pridružio mu se Kalinić, koji je igrao simultanku sa odbranom Mege u poslednjoj deonici.

Ne samo što je konkretno, poenima, doprinosio, Kalinić je velikom energijom pokrenuo ekipu, a sve vreme njegov ritam je pratio Vilijams. Dva minuta pre kraja, pri vođstvu Mega Leksa 89:85, Kalinić je pogodio za tri poena, a Mitrović nešto kasnije sa linije penala, ispostaviće se, postavio konačan rezultat.

Malo je ipak nedostajalo da Kalinić umesto junaka, preraste u tragičara utakmice, pošto mu je 8 sekundi pre kraja lopta ispala i otvorila se polukontra za Megu, koja je tako dobila priliku da uputi poslednji šut ka košu. Učinio je to Kešelj, preko ruke čuvara, i promašio, za veliko olakšanje crveno-belih...

Mega Leks - Crvena zvezda Telekom 89:90 (18:23, 24:17, 27:27, 20:23)

Mega Leks: Kešelj 14, Krstić 3, Jaramaz 5, Veljković, Miljenović 15, 6as, Bojić, Jokić 23, 8sk, 4as, Šulović 9, Vebster 5, Zagorac 2, Simeunović, Nikolić 13.

Crvena zvezda Telekom: Vilijams 17, Rebić, Dangubić 2, Mitrović 12, 7sk, Lazić 6, Blažič, Kalinić 24, Marjanović 15, 6sk, Tejić, Dženkins 4, Jović, Cirbes 10.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • batko

    8. jun 2015 | 20:09

    Ovo je sramota, visegodisnje izivljavanje sudija nad Zvezdom se nastavlja. Za finalnu seriju pod obavezno se moraju zvati strane sudije.

  • @Žika Živac@

    8. jun 2015 | 20:52

    Ovog Jokića obavezno u Zvezdu!

  • Србин

    8. jun 2015 | 20:28

    Биће чупаво са гробарима,биће 18+

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA