Čović smiruje Zvezdaše: Igraćemo Evroligu 100%!

Rukovodstvo crveno-belih izdalo je saopštenje u kome ističe da je klub na vreme upozoravao na problem sa ABA ligom, i da zbog toga neće snositi eventualne posledice

  • 27

Povodom problematične situacije, koja je nastala na relaciji FIBA - ABA liga, te sastanka koji je održan u sredu, na kome nije doneta konačna odluka, košarkaški klub Crvena zvezda izdao je sapopštenje u kome ističe da je na vreme upozoravalo na moguće negativne posledice.

- Povodom svih dešavanja koja su kulminirala poslednjih nekoliko dana na relaciji FIBA – ABA liga – nacionalni savezi, KK Crvena zvezda želi da obavesti javnost da je jedini klub koji je na vreme upozoravao na moguće negativne posledice po košarkaške subjekte u čitavom regionu i davao konkretne predloge za rešavanje problema.

KRAJ ABA LIGE? Hrvatski klubovi napuštaju regionalno takmičenje!

- Medutim, tada smo neosnovano i neodgovorno napadani sa raznih strana da želimo nekakvu kontrolu nad ligom, iako smo jedini predvideli sve ono što nam se sada dešava - navodi se u saopštenju šampiona regionalnog takmičenja.

Foto: ABA Foto: ABA

KRAJ ABA LIGE? Hrvatski klubovi napuštaju regionalno takmičenje!

Kako se ističe, Zvezda je jedini klub u regionu koji je ozbiljno shvatao i otvoreno upozoravao na dopis FIBA od 9. marta 2015. godine kojim se ukida priznanje ABA lige.

Takođe, ističe se da je Crvena zvezda još na sastanku u Beogradu 13. aprila jasno iznela ideju o reorganizaciji postojeće ABA lige i njeno potpuno usklađivanje sa normativnim aktima FIBA i Evrolige.

- Zbog svega navedenog KK Crvena zvezda ne može da snosi bilo kakvu odgovornost za novonastalu situaciju i procep u kome se nalazi ne samo srpska košarka, već klubovi i savezi u citavom regionu - ističe se između ostalog u saopštenju i naglašava da su neodgovornim ponašanjem pojedinaca klubovi dovedeni praktično u pat poziciju.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- KK Crvena zvezda se apsolutno zalaže za regionalnu ligu, ali normativno potpuno uređenu i priznatu od strane FIBA, Evrolige i svih nacionalnih saveza u regionu - istaknuto je u saoptenju.

- Interes KK Crvena zvezda je igranje u takvoj regionalnoj ligi i naravno ucešće u Evroligi, za šta se izborila na terenu osvajanjem šampionskog prstena u ABA ligi u sezoni 2014/2015, što niko ne može da joj ospori - ističe se u saopštenju i apeluje na zajednički dogovor svih zainteresovanih strana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rs

    11. jun 2015 | 14:30

    Zvezda je zvezda ostalo je buranija

  • Neko Iz Mase

    11. jun 2015 | 15:29

    Niste predvideli Covicu, nego ste sve to i pokrenuli jer uticaj Bore Stankovica jos uvek ima jednu od presudnih uloga u FIBA. Zelite potpuno preuzimanje kontrole na ABA ligom kao sto ste preuzeli KLS. Zasto na sporazumu iz 2009. koji je predvidjao apsoltno 100% vlasnistvo kluboav nad ABA ligom niste insitirali do sada? Niste jer tada ne bi vas predstavnik bio upravnik odbora jer vi niste bili sampioni ABA lige, a sada jeste. Vama je Covicu pre svega spotveni interes glavna vodilja a povlacenje srpske kosrake za vasim interesom ste vec jedno prouzrokovali kada su Partizan i Hemofarm morali za vama u ABA ligu, jer ste izlobirali da samo ABA liga daje prohodnost prema Evroligi..

  • covic osnivac aba lige

    11. jun 2015 | 18:10

    A zasto si svim silama osnivao ovu ligu na stetu srpske kosarke ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA