Vujošević: Politika i država su na Zvezdinoj strani, ali ne damo titulu!

Crno-beli bez Murića kreću u finalnu seriju plej-ofa protiv Crvene zvezde sa ciljem da i 14. godinu zaredom potvrde dominaciju u srpskoj košarci

  • 24
KK Crvena zvezda - KK Partizan, Duško Vujošević Foto: Marko Todorović

Desetim međusobnim duelom košarkaši Crvene zvezde i Partizana kreću u konačni, ne i najvažniji obračun ove sezone, jer je finale plej-ofa domaćeg, devalviranog takmičenja, odavno samo stvar prestiža naših najvećih klubova. 

Finalna serija Superlige počinje u petak od 21 sat, šampion će biti ekipa koja prva stigne do tri pobede, a crveno-beli, kao lideri regularnog dela, domaćini su u prva dva duela.

Mačvan trojkom srušio Metalac i zakazao duel sa Zvezdom u finalu KLS!

Zvezda će pokušati da prekine 13 godina dugu dominaciju Partizana, odakle poručuju - ranjeni smo, ali nema predaje!

- Godinama smo bili prvaci i ne odričemo se toga, bez obzira na situaciju. Partizan sigurno, bez obzira što je Zvezda favorizovana od politike i države u određenoj prednosti, ali to ne pretvaramo u alibi. Nećemo lako da predamo titulu - rekao je trener Partizana Duško Vujošević i dodao:

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Večito se ovog proleća igra večiti derbi. Bez obzira na veliku količinu utakmica derbi ima magiju, čini mi se da se igra svakog dana bilo bi tenzije, napetosti i interesovanja publike. Dobro se poznajemo i spremni smo, iako ove sezone imamo određene finansijske okolnosti, pre svega oko selekcije tima i povreda.

Trener crno-belih je dodao da će duel zbog povrede propustiti Edo Murić.

- On ima značajnu ulogu u rotaciji jer popunjava dve pozicije. Bilo je važno da igra, posebno jer igra i četvorci, gde nam je deficit. Ostatak tima je spreman da preuzme njegov posao i pokuša da nadoknadi njegovu ulogu, koja nije mala- naveo je Vujošević.

Trener crno-belih kazao je da se nada se da će suđenje biti korektno i da će pobednika odlučiti teren, a ne druge okolnosti.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Košarkaš crno-belih Saša Pavlović ističe da se nada pobedi i brejku u prvom meču protiv Zvezde.

- Zvezda ima prednost domaćeg terena, što se u međusobnim mecevima nije pokazalo kao prednost. U usponu smo forme i igramo dobro kako se završava sezona. Zvezda je dobar tim, konstantno dobro igra cele sezone, ali pokazali smo da možemo da igramo sa njima - zaključio je Pavlović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobari licemeri

    11. jun 2015 | 15:15

    Mirko marjanovic se prevrce u grobu!Od njega je pocelo,sponzori "sampiona" 50 drzavnih preduzeca koja su u vecini u medjuvremenu opljackana i propala su sponzorisala tada kao i sada daleko manji klub.Trpala su pare partizanu a radnici ostali na ulicama.I to se i posle njega nastavilo,od bivseg predsednika kk partizan i sadasnjeg ministra i njegove i mirkove stranke,do poslednih demokrata,a u medjuvremenu se tu i neki borisa vukovic julovac meao.Galenika,Mobtel(kada je bio drzavni),MTS,Nis...su kosarkaskom klubu dali milione.Telekom je objavio podatke koliko je partizan dobio para za poslednjih deset godina!Sramota!Galenika propala,kao i mnoga druga preduzeca,pare nestale,i sada je drzava na cijoj strani?Najgore je biti licemer,ali mi Zvezdasi stvari ne zaboravljamo.Kako ste pljackali,dobro ste prosli.Za sada....

  • batko

    11. jun 2015 | 17:00

    Politika i država su na Zvezdinoj strani... kaze predsednik JSD,po profesiji trener bez rominga! I slaga, naravno.Evo i dokaza.U državi postoje tri najvaznije,tkz krovne, institucije, koje , uprosceno rečeno, vode srpski sport.To su Ministarstvo sporta, Olimpijski komitet i Sportski savez Srbije. Na celo Ministarstva je Udovicic, državni sekretar je Perunicic (stariji), pomocnik je Batocanin. Svi su kadrovi JSD. Olimpijski komitet vode vec godinama Divac,Paspalj(podpredsednik) i Visacki(gensek). Svi do jednog su GROBARI. I unazad, vise od dve decenije na čelo OKS su bili samo i jedino grobari:Kicanovic-Perisic, Curkovic(prevarom)-Manojlovic! Na celo SSS, posle Dacica(jos jedan grobar) zaseo je, kao sa mu je dedovina Sostar,opet grobar! I drugi dokaz laži: za katastrofalne rezultate i brukanje i Evro kupu ove godine, samozvana institucija je dobila skoro milion eura od NISa, koji vise od 70% svog profita ostvaruje prodajuci svoju robu navijacima Zvezde. Dakle, Vujosevic LAZE, a Zvezda nije državni projekat, vec mnogo vise: SIMBOL SRBIJE!

  • Marko

    11. jun 2015 | 15:01

    Ovaj čovek je za Kovin, a ne za klupu Partizana, ko je bolji dokazuje se na terenu, a ne kao baba tračara da najavljuješ preko medija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA