Devojke gaze: Srpske košarkašice "tri od tri" na Evropskom prvenstvu!

Naše devojke igraće u poslednjem kolu sa Rusijom za prvo mesto u grupi

  • 0

Srpske košarkašice za sada ne nailaze na ozbiljnu prepreku na Evropskom prvenstvu.

Posle Letonije i Hrvatske, izabranice Marine Maljković su, prema očekivanjima, savladale i najlakšeg protivnika u Grupi C, ekipu Velike Britanije - rezultatom 76:54 (21:12, 14:15, 28:12, 16:12), pa tako posle tri runde imaju maksimalan broj bodova i suvereno drže lidersku poziciju.

Ovim trijumfom Srbija je i matematički obezbedila plasman u drugi krug.

Bravo, devojke: Srpkinje deklasirale Hrvatice!

Bez poraza u našoj grupi je i Rusija, koja se kasnije sastaje sa Letonkama. U poslednjem kolu upravo će Srbija i Rusija u međusobnom duelu odlučiti o tome ko će sa prvog mesta ići u dalju fazu takmičenja, koje se održava u suorganizaciji Mađarske i Rumunije.

Po preslikanom scenariju iz prva dva meča, Srpkinje su igrale sa "pola gasa" u prvom poluvremenu, a onda "stisnule papučicu" u trećoj deonici i, najjednostavnije rečeno - samlele rivalke. Bio je to period igre u kome je postojao samo jedan tim na terenu. Sestre Dabović i ostale su dominirale u oba pravca i uvećavale prednost iz minuta u minut. Taj period igre završen je rezultatom 28:12.

Ono što Maljkovićevu može da raduje je činjenica da je u prvi plan, što se tiče poena, ovoga puta iskočila Sonja Petrović, prvi strelac tima sa 17 poena. Pratile su je Jelena Milovanović sa 12 poena, Daniel Pejdž sa 11 i Ana Dabović, koja se zaustavila na 10 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA