EVO KO JE VELIKI! Srbija pobedila Mali i plasirala se u FINALE Mundijalita! (FOTO) (VIDEO)

Heroj je bio, baš kao i protiv Mađarske, Ivan Šaponjić * Prečke pogađali Gajić i Živković * Sjajne interencije Rajkovića * U finalu sa Brazilom

Ljudi, omladinski fudbaleri Srbije će se boriti za pehar namenjen najboljem na svetu!

Treći put na Mundijalitu ove godine igrali su produžetke, i izašli kao pobednici - Srbija se plasirala u finale Svetskog prvenstva pobedom nad Malijem - 2:1.

Srbija - Mali 2:1

(Živković 4, Živković 101. - Kone 39)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte kako Srbi igraju kolo na Novom Zelandu i slave sa igračima! (FOTO)

Ovo je poziv koji se ne odbija!

Heroj je bio, baš kao i u osmini finala protiv Mađarske, Ivan Šaponjić, koji je glavom u prvom produžetku, postigao pobedonosni gol.

Srbija će se za pehar boriti sa Brazilom, koji je u drugom polufinalu razbio Senegal 5:0.

Zakazan doček "Orlića" na balkonu Skupštine! (VIDEO)

Finale je na programu u subotu od sedam sati ujutro po srpskom vremenu.

PAUNOVIĆ: Ovaj rezultat obnavlja našu zemlju posle teških vremena!

1:0, ŽIVKOVIĆ: Pogledajte gol koji se kreirao još od Rajkovića! (VIDEO) Grmi "Marš na Drinu" na Novom Zelandu: Pogledajte atmosferu na tribinama dok igraju Orlići! (VIDEO) (FOTO) 2:1, ŠAPONJIĆ: Kakva akcija za novo vođstvo! (VIDEO) ZATO ŠTO SE OVAJ TIM NE ZADOVOLJAVA MALIM: Novi biseri Ace Stojanovića! (VIDEO) Krenulo je fenomenalno - odlučnost u uvodnim momentima nagrađena je ranim golom, posle akcije koja je počela od golmana Rajkovića. Odličnu, uigranu akciju efektno je završio Andrija Živković, koji je nakon sjajnog pasa Maksimovića kroz sredinu šesnaesterca izašao jedan-na-jedan sa golmanom i hladno ga matirao.

U narednih 15 minuta lako smo mogli da postignemo još makar dva gola, i to najbolje znaju Sergej Milinković Savić i Staniša Mandić. Najpre je Sergejev šut skinut bukvalno sa gol linije, a nedugo potom je na Mandić loše zahvatio loptu ispred samog gola i propustio priliku da se upiše.

Sve je to uticalo na izabranike Veljka Paunovića, pa je Mali uvideo da može da preokrene stvari na svoju vodenicu. Preuzeo je inicijativu, i posle još jedne propuštene prilike Savića, iz kontre lopta stiže do Jusufa Konea, koji šutira i pogađa suprotan ugao.

Gaćinovićev prodor i šut u spoljni deo mreže morao je donekle da prodrma naše igrače, ali većim delom drugog poluvremena je Mali, zbog velikog broja faulova, iz prekida pretio Rajkovićevom golu.

Bilo je više posla za našeg kapitena, nekoliko puta je sjajno interevenisao.

Najbolja prilika za Srbiju bila je u 71. minutu, kada je Gajić sa velike udaljenosti šutirao i pogodio prečku.

U produžetku... sjajni Šaponjić donosi nam pobedu, i plasman u finale. Imali smo još prilika, potpuno smo preuzeli inicijativu, a tačka na pobedu mogla je da bude stavljena da je Andrija Živković pogodio prečku umesto mreže.

Treba doduše i dodati da je Mali ostao sa desetoricom na terenu, jer je strelac Kone dobio dva žuta kartona nakon gužve i rasprave sa sudijom.

SRBIJA: Rajković, Gajić, Veljković, Babić, Antonov, Zdjelar, Milinković-Savić (od 116. Jovanović), Maksimović, Živković, Gaćinović (od 60. Šaponjić), Mandić (od 76. Milošević).

MALI: Đ. Dijara, S. Dijara, M. Dijalo (od 69. H. Traore), J. Kone, Maiga, Samaseku, Kulibali, Dumbija, Falaje, Dijedone, Traore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДУШАН КРАИШНИК Б..Лука

    17. jun 2015 | 11:44

    Напријед Орлови ,, дјецо драга понос наш!!!!!!

  • Lili

    17. jun 2015 | 11:44

    Aj ne lupajte sa glupim komentarima. Da nisu dobri ne bi stigli do ovde Bravo za nase orlice a ne ko oni debeli orlovi za reprezentaciju koji nas samo brukaju. Ajmo Srbijo ajmo Sampijoni

  • Kobac

    17. jun 2015 | 12:21

    Bravo ORLOVI viste pravi a ne ovi baletani sto steim odrzali cas kako se igra fudbal i kako se bori za grb i narod cestitam na finalu maistori ps Kolarov i ostali ucite od maistora kako se igra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA