MOMCI, NEK' JE VAŠIM MAJKAMA HVALA! Zbog vas Srbija danas i peva i plače! (FOTO)

Klanja se srpski narod danas svakome od igrača pod komandom Veljka Paunovića, ali i njihovim roditeljima koji su podarili ovu decu našoj zemlji, a ima onih čije se majke naviše blagosiljaju u ovim trenucima

  • 26

Raduje se Srbija danas, a ima i zašto! Njena fudbalska deca su postala svetski šampioni! Zauvek će u istorijskim knjigama o fudbalu ne samo naše zemlje, nego i sveta ostati upisana imena svakog od 21 igrača i selektora Veljka Paunovića koji su napravili podvig na Novom Zelandu.

PRVACI SVETAAAAA! Fudbaleri Srbije vladari planete! (FOTO) (VIDEO)

VIDEO ZA SVA VREMENA: Odlazak po pehar i radost srpskih fudbalskih mađioničara!

RUSI PORUČUJU: Neka pati kome smeta, moja Srbija je prvak sveta! (FOTO)

Klanja se srpski narod danas svakome od njih, ali i njihovim roditeljima koji su podarili ovu decu našoj zemlji, a oni čije se majke blagosiljaju u ovim trenucima su sigurno Predrag Rajković, Andrija Živković, Ivan Šaponjić i Nemanja Maksimović, ali krenimo redom i velikim slovima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

PREDRAG RAJKOVIĆ - Kapiten selekcije i istinski vođa ovog tima. Bio je u najbolji golman i jedan od glavnih igrača u timu još pre dve godine u generaciji koja se u Litvaniji popela na krov Evrope, a tada je još najavio ono što je danas uradio.

Rajković najbolji golman na svetu! Nepravda za Živkovića, Milinković-Savić među najboljima!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nema tu šta mnogo da se priča. Zvanično najbolji čuvar mreže Mundijalitu, a to je potvrdio i po broju odbrana koje je sakupio, a bilo ih je 29 tačno i primio je samo 4 gola. Da i ne pominjemo odbranjene penale u četvrtfinalu protiv Amerikanaca.

Njegove fizičke predispozicije nikada nisu ni dolazile u pitanje, ali mentalna spremnost koju nemaju ni neki od najvećih golmana svih vremena dostojna je divljenja. Zato je i poneo kapitensku traku, a razlog za to je i ona njegova rečenica pre finala: "Istorija pamti samo pobednike, a mi želimo da budemo deo istorije"! I da, bićete upamćeni!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

KO JE LUĐI: Aca Stojanović ili brazilski komentator? (VIDEO)

SJERBIJA BRATUŠKIII: Burna proslava gola ruskog komentatora! (VIDEO)

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ - Momak sa neograničenim talentom, za njega je samo nebo granica. Verovatno i najbolji izdanak omladinske škole Partizana u poslednjih 30 godina! Ono što on ume sa loptom, to se s pravom može meriti velemajstorstvom. Kako su ga Englezi nazvali "srpski Mesi", igrač poteza koji jednim svojim driblingom rešava čitav meč, pa i ne čudi što fudbalska Evropa žudi za njim.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Bio je udarna igla našeg tima tokom čitavog takmičenja, zadužen za svaki prekid. Izluđivao je direktne rivale svojim fintama, pretrčavao ih kao da je trkač na 100 metara, njegovi centaršutevi su bili pola gola svaki put. Dao je gol iz slobodnog udarca protiv Meksika, zatresao je mrežu malija u polufinalu, a njegove asistencije više ne možemo ni da prebrojimo.

ALBANAC PREKLINJE: Srbi, ne šaljite Orliće, dajte nam vaše seniore!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Na kraju je doživeo nepravdu da ne bude izabran ni među tri najbolja igrača na turniru, iako je to svojim igrama sigurno zaslužio, a sramota će biti ako ne bude uvršten u idealni tim. On je spreman za svet i najveće domete, samo je pitanje da li je svet spreman za njega?

IVAN ŠAPONJIĆ - Šta zna dete od 17 godina šta je Svetsko prvenstvo? A zna, itekako. Dečak koji je silom prilika zaigrao ovog proleća u Partizanu i tako izborio mesto u timu čiji deo nije bio sve do puta na drugi kraj sveta, a onda je tamo napravio čudo. Sumnjalo se u njega, priznajemo, samo Veljko Paunović nije, a sada smo sigurni. Njegovom potencijalu se ne nazire kraj.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prokljinjali smo ga posle grupnog dela takmičenja kada je promašivao zicer za zicerom i iz meča u meč, ali je sve to nadoknadio kada je bilo najvažnije. U osmini finala je dao onaj gol za izjednačenje u 91. minutu utakmice, a onda i naterao mađarskog igrača da u produžecima savlada svog golmana. Šlag na tortu je stavio u polufinalu kada je u produžetku dao gol za pobedu nad Malijem.

Jasno je sada svima da je mali Šaponja sada postao veliki. Pred njim je svetla karijera, on je jedan od najvećih zaloga za budućnost u srpskom fudbalu, a ponovimo da ima samo 17 godina. Od njega tek bi trebalo očekivati da zablista onako istinski.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

NEMANJA MAKSIMOVIĆ - Nikada, ali nikada niko neće moći da kaže nešto protiv ovog momka. Razlog za to je jednostavan i pobija svaki drugi argument. Dao je gol za pobedu u finalu šampionata planete i doneo nam najveći uspeh i najveću radost koju je fudbal mogao da nam donese do sada.

Većina vas verovatno pre ovog Mundijalita nije ni čula za njega, i to nas ne čudi. Rano je otišao iz matične Zvezde, preko Slovenije je stigao do Kazahstana i tamo igra, verovali ili ne, ali zato je njegov suvi kvalitet neosporan. Kao i Rajković, i on je bio u Litvaniji 2013. godine, bio je zamenik kapitena sada i tako se i ponašao na terenu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

PLAČI SINE, PLAČEMO I MI: Suze srpskog fudbalera o kojima priča planeta! (VIDEO)

Mnogima deluje neprimetno, ali izgleda da je on upravo ono što je Srbija godinama čekala. Nije on zadužen da kreira igru, on je tu da pokriva svaki deo slobodnog prostora, da se nađe na svakom delu terena, za njega nema izgubljene lopte, a deli ih saigračima kao da rukom dobacuje. Bio je poluga u svakoj našoj akciji, bilo da ju je započeo ili se našao u njenoj završnici, a to je itekako umeo dobro da radi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Dao je gol u grupi protiv Meksika, dao je onaj odlučujući penal protiv Amerikanaca i sada u finalu stavio je krunu ne samo sebi, nego čitavoj njegovoj generaciji. Krunu kojoj se nismo nadali, ali smo je svim srcem želeli. Srbija je u njemu dobila prototip pravog centralnog veziste koji zna i napred i nazad.

Gol za titulu posle kojeg je srce iskočilo! Pogledajte i dobro zapamtite! (VIDEO)

Pored njih, evo imena i ostalih igrača koji postali svetski šampioni na Novom Zelandu: Manojlović, Vanja Milinković-Savić, Gajić, Antonov, Zdjelar, Veljković, Babić, Mandić, Sergej Milinković Savić, Gaćinović, Milošević, Jovanović, Stevanović, Grujić, Pankov, Janković, Ilić.

Uz naravno, sve ostale. čiji doprinos nimalo ne želimo da umanjimo, ovo su četiri bisera koji su sami sebe postavili na ovu našu krunu. Njihove majke, očevi, porodice mogu da budu ponosni na to u što su ih izrodili i u šta su ih izgradili, jer Srbija vam je zahvalna na tome i slavi i vas isto kao i njih.

Zato još jednom, naklon do zemlje i HVALA VAM!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola delije

    20. jun 2015 | 18:47

    Celu srbiju ste osmehnuli, bravo momci!!!

  • Невена

    20. jun 2015 | 18:12

    Честитам овој дјеци,честитам њиховим мајкама,очевима,браћи и сестрама.Хвала им!

  • Danijel Delije Sever

    20. jun 2015 | 18:11

    Koliko smo ponosni na vas kad bi samo znali!!!! Ceo dan mi je osmeh na licu !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA