GDE IDE PARTIZAN? Blizu ratne zone, u Staljinov grad, protiv tima koji je pobedio u Splitu! (FOTO) (VIDEO)

Rival crno-belih u središtu ratnih sukoba oko Južne Osetije

  • 0

Mogao je Partizan i bolje da prođe, ali i gore, u žrebu druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crno - beli će igrati dvomeč protiv Dila Gori iz grada Gori (14/15. jul u Beogradu i 21/22 u Gruziji) tima koji je nedavno osvojio prvu titulu šampiona Gruzije.

Zanimljivo, Gori je grad koji se nalazi na 75 kilometara od prestonice Tbilisija, a u blizini Južne Osetije, pokrajine u kojoj su se vodile bitke između gruzijske i ruske vojske i u blizini kojeg i dan danas granična vojska ubija ljude koji se trude da prebegnu u Gori iz gradića Južne Osetije.

Prema nekim navodima 2008. godine ruske vojne snage su u centru Gorija ubili 11 civila tokom akcije oko Južne Osetije.

Tim u kojem igra jedan Srbin - Slavko Marić (bivši član Hajduka iz Kule, Lučana, Slobode iz Užice, Radničkog iz Kragujevca) osnovan je 1949. godine, ali je tek u sezoni 2014/2015 postao šampion bivše sovjetske republike.

Printskrin: youtube/FC Dila (Gori) Printskrin: youtube/FC Dila (Gori)

Klub čije boje i grb asociraju na znatno slavniji klub iz Rumunije, Steauu, je trenutno 254. tim po UEFA renkingu i igra na stadionu od 5,000 mesta pod nazivom Tengiz Burjanadze.

Klubu je ovo četvrti izlazak u Evropu, najveći uspeh zabeležen je 2013/2014. i 2012/2013. godine kada se stiglo do plej-of faze Lige Evrope. Nepremostive prepreke bile su Maritimo (0:2, 0:1) i pre dve godine Rapid iz Beča (0:3, 0:1).

Zanimljivo, prošle godine su u dva meča eliminisali Hajduk iz Splita sa po dve pobede od 1:0.

Igrački kadar je uglavnom sačinjen od gruzijskih fudbalera, dok strance predstavljaju već pomenuti Slavko Marić, kao i dvojica Rusa - Mihel Gorelišvili i Alan Bagaev.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA