Više niste u svom selu, sada igrate na Marakani: Ovako je Zvezdi bilo protiv Kairata 2002. godine (VIDEO)

Delije su pre 13 godina imale jasnu poruku za fudbalere Zvezde

  • 5

Žreb za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope nije bio naklonjen fudbalerima Crvene zvezde! Najtrofejniji srpski klub će u prvoj polovini jula igrati sa kazahstanskim Kairatom koji je bio najjače ime u šeširu.

Protivnik donekle poznat crveno-belima koji su se u sezoni 2002/03 sastali sa Kazahstancima takođe u kvalifikacijama za Kup UEFA. Zvezda je u prvom meču dobila sa 2:0 u gostima, dok je na Marakani bilo 3:0.

Upravo na tom meču u Beogradu navijači Zvezde, popularne Delije, bili su revoltirani tadašnjom situacijom u klubu i očajnim startom na početku šampionata. Uz povike ''File odlazi'', koji su bile upućeni tadašnjem treneru Zoranu Filipoviću, Delije su imale i poruke za fudbalere.

Printskrin: Youtube/CrniGuja Printskrin: Youtube/CrniGuja

''Da li znate čiji dres nosite'' i ''Više niste u svom selu, sada igrate na Marakani'' bile su najupečatljivije poruke tadašnjim prvotimcima.

Ivan Gvozdenović, Mihajlo Pjanović i Radovan Krivokapić su tresli mrežu Nabočenka, a crveno-beli dres nosili su još Ranđelović, Lalatović, Dudić, Marković, Vidić, Mladenović, Bošković, Bogavac, BastaKovačević, Milovanović, Dišljenković, Orahovac, Spalević i Mrđa.

Zvezda je nakon toga u dvomeču savladala Kjevo iz Verone, ali je u narednoj rundi ispala od Lacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Citalac

    22. jun 2015 | 15:05

    Kad bi oni SAD ovako igrali gde bi im bio kralj."Tada" smo govorili da su loši a tek SAD....ovo je nebo i zemlja.

  • xxx

    22. jun 2015 | 15:53

    Opa,otkud latinica na severnoj tribini?Tad jos uvek nisu bili veliki Srbi,imalo se koliko toliko uspeha,pa se nisu bavili trivijalnim stvarima.Bolje vam je islo dok ste pisali latinicom,od kako ste presli na cirilicu,videlo se da ne znate ni sva slova kako se pisu,a i brkate autore dela,cije delove volite da citirate(Ducic-Andric).Ovo je slika i prilika za mladje generacije koje sad idu na sever da vide kako ih njihov generalstab truje glupostima i lazima kojima oni slepo veruju.Ali je odnos prema igracima ostao isti,to se ne menja.

  • maki

    22. jun 2015 | 18:46

    bio sam na toj utakmici, prvi put na marakani, oako nije bila puna bilo je dobro, pogotovo fora sa tapkanjem stolica, kao da je helikopter sletao, koliko se secam, posle smaranja od fudbala zacula se pesma, dobicete batine, i nasi krenuse i dadose 3 komada, nisam zvezdas, ali uvek bodrim nase protiv stranih klubova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA