SRBIJA RAZBILA HRVATE: Vaterpolisti osvojili Svetsku ligu i plasirali se na Olimpijske igre!

Srpski vaterpolisti osvojili Svetsku ligu i izborili vizu za Rio

  • 82

Kakav dan za srpski sport!

Srpski vaterpolisti, u istom danu kada i naše zlatne košarkašice, obezbedili su plasman na Olimpijske igre u Brazilu 2016. godine!

"Delfini" su u finalu Svetske lige, u Bergamu, savladali Hrvatsku rezultatom 9:6 (1:1, 1:3, 3:1, 4:1), a pored pehara i čeka na 100.000 dolara naši vaterpolisti su overili vizu za najveći planetarni događaj naredne godine.

Najzaslužniji za trijumf našeg tima bili su trostruki strelac Duško Pijetlović, kao i Andrija Prlainović i Dušan Mandić, koji su postigli po dva pogotka. Po jedan su dali Ćuk i Jakšić.

I još jednom uskliknimo: Kakav dan za srpski sport, sjajan, ili kakav mesec bolje rečeno! Mladi fudbaleri su nas razgalili, košarkašice oduševile, vaterpolisti ispunili ponosom...

S pravom se onda pitamo - ko je sledeći?

Foto: Tanjug/Olimpijski komitet Srbije Foto: Tanjug/Olimpijski komitet Srbije

Srpski vaterpolisti su u meč sa Hrvatima ušli sa ulogom favorita, ali podatak da su Delfini tek u 25. minutu prvi put poveli govori o tome koliko su "kockasti" pružili snažan otpor ekipi Dejana Savića.

Hrvatski tim je prvi poveo (preko Jokovića), i u nekoliko navrata imao i dva gola prednosti (3:1, 4:2 i 5:3). Pogodak Luke Bukića za vođstvo 5:3 krajem treće deonice za trenutak nas je zabrinuo, ali spostavilo se da je to bila lažna uzbuna.

Bio je to početak neverovatne serije našeg tima. Ekipa Dejana Savića je od tog trenutka napravila seriju 5:0 i u velikom stilu rešila meč u svoju korist! Već do kraja trečeg perioda Prlainović, za njim i Mandić, uveli su nas u rezultatski egal sa Hrvatima, a onda smo u poslednjoj četvrtini održali čas iz vaterpola protivniku.

Serijom 3:0 (Jakšić, Ćuk, Prlainović) za samo dva i po minuta potpuno smo razbili aktuelnog olimpijskog prvaka, a tačku na pobedu stavio je naš najbolji igrač danas - Duško Pijetlović.

Koliko smo bili dominantni naspram rivala u poslednjoj četvrtini govori podatak da su Hrvati postigli samo jedan gol, i to preko Sukna iz peterca.

Srbija je tako nastavila apsolutnu dominaciju u Svetskoj ligi, koju je osvojila već deveti put, u njenom 14. izdanju!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ProxyDux

    28. jun 2015 | 22:50

    Ja sam Hrvat, svaka čast na osvojenom zlatu . Evo ništa čudno već će biti nacionalnih ispada sa obje strane . Ovo je dokaz da dvije države koje su male ,zapravo velesile sportova , a mogle bi biti i ekonomski, samo da nam nije onih gamadi na čelu država , koje su zaostale u 1945. na ustašama,četnicima,partizanima.. i samo se prepucavaju i vode države unazad. Jos jedna poruka da se okrenemo boljoj budučnosti. Živjeli, pozdrav.

  • Еуклид

    28. jun 2015 | 21:44

    Још једно набијање комплекса комшијама. Снага, таленат, моћ и срце чаробних ватерполиста .

  • Suza

    28. jun 2015 | 22:52

    E sada smo preterali.;-) Pa posle, zasto nas mrze? Razlog je ocigledan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA