NAJJAČI SMO NA SVETU: Srbija ima najviše sportista na Olimpijskim igrama!

Brojnoj ekipi naših olimpijaca, koji su već overili vizu za Rio, u nedelju su se pridružili vaterpolisti i košarkašice

  • 21

Srbija je trenutno najveća sportska sila na svetu!

Samo trenutno...  A, evo i zašto?

Verovali ili ne, Srbija u ovom trenutku ima najviše kvalifikovanih sportista za naredne Olimpijske igre, koje će se 2016. godine održati u Riju de Žaneiru?!

Istina je!

Ionako brojnoj ekipi sportista u raznim disciplinama koji su ranije ove godine ispunili norme za najveći planetarni događaj naredne godine, u danu velike radosti za našu zemlju - pridružili su se košarkašice i vaterpolisti sjajnim rezultatima.

Srpske lepotice su prvakinje Evrope! Zlatne košarkašice idu u Rio! (FOTO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Učenice Marine Maljković su osvajanjem evropskog zlata pobedom nad Francuskom u finalu, ostvarile do sada nezabeležen uspeh, a ujedno su i obezbedile učešće na olimpijskim igrama, dok su izabranici Dejana Savića to pravo izborili trijumfom u finalu Svetske lige protiv Hrvatske.

SRBIJA RAZBILA HRVATE: Vaterpolisti osvojili Svetsku ligu i plasirali se na Olimpijske igre!

Pre košarkašica i vaterpolista, mesto u avionu ta Rio naredne godine obezbedili su: Asmir Kolašinac, Ivana Španović, Amela Terzić (atletika) Andrea Arsović, Jasna Šekarić, Dimitrije Grgić, Ivana Maksimović, Milutin Stefanović, Damir Mikec (streljaštvo), Velimir Stjepanović, Čaba Silađi, Arkadij Vjačanin (plivanje).

Naravno, nadamo se da to neće biti konačan broj srpskih sportista u Brazilu, jer će narednih meseci i ostali srpski sportisti imati priliku da obezbede vizu za Rio. Očekujemo da se vize za Rio domognu i košarkaši, odbojkaši, odbojkašice, Zorana Arunović, Milica Mandić, Emir Bekrić, Novak Đoković i ceo teniski tim Srbije i još mnogo, mnogo naših sportskih asova...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nnikcevic

    29. jun 2015 | 00:23

    Najjaci smo bre!!!!

  • didier

    28. jun 2015 | 23:29

    nzm po kom osnovu imamo ali dobro. na listi koliko sam ja video brazil ima preko 300 a bar jos pet drzava ima vise. nadam se dacemo ovaj broj koji sad imako utrostruciti i da na OI osvojimo duplo vise medalja nego na proslim.

  • malena

    28. jun 2015 | 23:27

    Bravo devojke , bravo momci ! Ponosni smo na vas ! Srbija do tokija !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA