HVALA TI, HERCEG NOVI: Što više zabranjuju dočeke u centru srpskog sporta, to je njegova moć veća (FOTO)

Sestre Dabović, Staniša Mandić, Prlainović... Nastavite niz

  • 32

Ponosna je Srbija ovog juna, čini se više nego ikada na srpske sportiste. Ponosan je i Herceg Novi, primorski grad Crne Gore koji je još jednom potvrdio kakva je Meka za rađanje šampiona, srpskih osvajača medalja.

Da, to je grad koji su u poslednjih mesec dana predstavljali fudbaler Staniša Mandić, košarkašice, sestre Dabović, ali i vaterpolo as Andrija Prlainović.

Svi oni, svako na svoj način učestvovali su kao vrlo bitan šraf u osvajanju tri velika rezultata pod zastavom i grbom Srbije.

Pogledajte poslednja 4 minuta potapanja Hrvata i pevanje Bože pravde na postolju! (VIDEO)

MILICA KAPITEN: Uzmem zlato, odem na Olimpijadu i kažem: Uspela sam! (FOTO)

Najsvežiji primer su sestre Dabović. Iako rođenje na Cetinju, odrasle u Herceg Novom, magične košarkašice godinama su uzdanice košarkaške selekcije Srbije, da bi svojom energijom bile produžene ruke mađioničaru Marini Maljković na terenu tokom puta ka evropskom zlatu. Nikada nije postojalo pitanje za koga će njih dve da nastupaju, Srbija im je u srcu, što se može videti i na brojnim snimcima i fotografijama.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Printskrin: Youtube/RTS Sajt - Zvanični kanal Printskrin: Youtube/RTS Sajt - Zvanični kanal

Andrija Prlainović, tačnije njegova porodica u Herceg Novom je imala problema kada se jedan od najboljih vaterpolista planete odlučio da igra za Srbiju. Definitivno, odnosom prema kapici sa srpskim grbom godinama unazad je stekao status legende kod navijača. Andriji moramo da dodamo i buduću zvezdu reprezentacije Gavrila Subotića, Andrijinog sugrađanina i jednog od najkreativnijih vaterpolista današnjice.

Printskrin: youtube/VIP TV Printskrin: youtube/VIP TV

Konačno, Staniša Mandić mldi fudbaler i strelac prvog gola u finalu Svetskog prvenstva za grače do 20 godina rođen je u ovom očigledno gradu koji je pretplaćen na stvaranje srpskih šampiona. Mladi Novljanin je toliko zapalio građane igrama na Mundijalitu, da mu se i dočekao spremao, ali je volšebno taj događaj bio ZABRANJEN.

Foto: Telegraf Foto: Facebook
Foto: Facebook/Nemanja B. Laban Foto: Facebook/Nemanja B. Laban

BONUS predstavlja u ovom trenutku Dušan Mandić, najbolji igrač A vaterpolo reprezentacije na u nedelju završenom turniru Svetske lige.

Mladi kapiten Partizana je rođen u Kotoru, ali jednostavno ne može da se ignoriše želja da nastupa za Srbiju, kojoj već uveliko daje srce u bazenu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ноле

    29. jun 2015 | 14:49

    Није то Црна гора ! То је Србија уз море ! Хвала ти српски граде Херцег-нови на великим шапионима који служе на понос српској отаџбини !

  • Donkihot

    29. jun 2015 | 13:58

    Herceg Novi je uvek bio i ostao Srpski grad!Dok bude bilo Herceg Novog Srbija ima izlaz na more!

  • Stefan Niksic

    29. jun 2015 | 14:54

    Zivjela Srbija!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA