Englezi opet napali Đokovića za varanje: Evo šta im je on odgovorio

Novinari ponovo dosađuju najboljem srpskom teniseru, on ima leka za njih

  • 18

Novak u klin, a Englezi u ploču! Tako bi moglo da se opiše ono što se događalo na konferenciji za medije posle pobede Novaka Đokovića nad Filipom Kolšrajberom u prvom kolu na Vimbldonu.

Britanski novinari ne prestaju sa provokacijama na račun najboljeg svetskog tenisera i sva pitanja koja su mu uputili odnosila su se na priču koja se pojavila u medijima da Srbin i njegov trener Boris Beker "očima komuniciraju" na terenu tokom mečeva, što su oni nazvali varanjem, jer je takozvani "koučing" dok traje duel zabranjen.

Đoković odgovorio na optužbe da on i Beker varaju tokom mečeva!

Svetski reket broj 1 ostao je potpuno smiren na nezgodna pitanja koja su stizala, ali im je u svom maniru, na fin način, poručio da su dosadni i da time neće uspeti da ga destabilizuju u nastavku turnira.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Ne mislim da je to varanje, kao što ga vi zovete. Mislim da postoje specijalni načini komunikacije kada se gledate i način na koji osećate ono što se događa u vašem stručnom štabu, kao i stručni štab šta se događa vama. Mislim da je to nešto što vam uliva sigurnost, daje samopouzdanje. On mi ne govori gde bi trebalo da serviram, ili na koju stranu protivnikovog dela terena da odigram. To je više stvar podrške kao što sam rekao - objasnio je Đoković, a onda, kada je video da baš ne shvataju, odlučio da im objasni i plastično.

- Mislim da ima mnogo kamera na terenu koje su uperene u Bekera i ne verujem da bi prošlo neprimećeno kada bi mi davao znake da li da serviram slajs ili na bekend. Ne možemo da se pretvaramo da se to ne događa u tenisu. To se događa, ne samo kod top igrača, već i ostalih. Ovo je takmičarski sport, sami ste na terenu, ali postoje trenuci kada tim komunicira sa igračem na različite načine. Mislim da je to u redu, iako nije po pravilima - kazao je Novak, uz to gestikulirajući rukama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA