ZABORAVITE ZVEZDU: Voša i Čuka idu dalje u kvalifikacijama! (FOTO) (VIDEO)

Novosađani ubedljivo savladali mađarski MTK, a ekipa sa Banovog Brda sačuvala minimalnu prednost iz prvog meča sa Slovencima

  • 39

Posle eliminacije Crvene zvezde u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, Vojvodina i Čukarički ostali su da brane čast srpskog fudbala u drugom po jačini evropskom takmičenju - i odbranili su je!

Novosađani su posle 0:0 u prvom meču sa MTK, u revanšu pred ispunjenim tribinama Krađorđa nadigrali goste i posle preokreta ih savladali rezultatom 3:1, dok je tim Vladana Milojevića odigrao bez golova sa Domžalama, uz dve pogođene prečke, ali je prošao dalje zahvaljujući pobedi u prvom meču od 1:0.

ZVEZDA NIJE ZA EVROPU: Pobeda Kairata, crveno-beli makar s penala postigli gol (VIDEO)!

Naredni rival Novosađana je letonski Spartaks Jurmala koji je eliminisao podgoričku Budućnost ukupnim rezultatom 3:1, dok Čukaričane čeka azerbejdžanska Gabala koja je u dvomeču bila bolja od Dinamo Tbilisija, ukupno sa 3:2.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Srpski timovi su potpuno zasluženo prošli dalje pošto su pokazali više od rivala u dvomečima 1. kola i mogu da se nadaju pozitivnim ishodima i u mečevima 2. kola ukoliko odigraju na isti način.

Strelci za Vojvodinu bili su Stanisavljević, Mrdaković i Ivanić, koji su režirali veliki preokret "lala" nakon početnog vođstva Mađara već u 3. minutu.

Od tog momenta na terenu je postojao samo jedan tim. Mnogo bolju, ofanzivniju i konkretniju igru Voša je materijalizovala spektakularnim golom doskorašnjeg igrača Donjeg Srema Aleksandra Stanisavljevića koji je poslao projektil skoro iz auta i smestio loptu u suprotne rašlje.

Mrdaković je u 40. minutu bio na pravom mestu na centaršut sa desne strane i doveo Vošu u vođstvo koje je uvećao Ivanić posle najlepše akcije na utakmici. Pogotku mladog reprezentativca Srbije prethodio je majstorski dupli pas Stanisavljevića i Maksimovića, te upotrebljiv centaršut u kazneni prostor gostiju.

Istovremeno, na Banovom Brdu, Čukarički nije imao sreće pred golom slovenačkog golmana Vidmara.

Dva puta su igrači Vladana Milojevića pogađali prečku - jednom direktno iz kornera preko Brežančića, drugi put preko Bojića, dva puta su ulazili u "mrtve" šanse (Pavlović, Matić), i onda umalo da budu kažnjeni!

U završnici meča heroj Čuke bio je golman Nemanja Stevanović, koji je na vreme ušao u šut Podlogara i sprečio siguran gol gostiju iz njihove jedine šanse na utakmici.

Kuriozitet ovog duela je podatak da je sudija zbog nervoze i nešto grubljih startova pokazao ukupno 13 žutih i jedan crveni karton igraču Domžala Korunu.

VOJVODINA - MTK 3:1, prvi meč 0:0

(Stanisavljević 14, Mrdaković 40, Ivanić 51 - Streštik 3)

VOJVODINA: Žakula, Vasilić, Pankov, Đurić, Nastić, Ivanić, Stanisavljević, Sekulić, Maksimović (od 55. Puškarić), Mrdaković (od 90. Paločević), Stamenić (od 77. Babić).

MTK: Hegedus, Grgić, Bese, Vukmir, Vadnai, Tiam, Streštik (od 63. Satmari), Kanta, Vas (od 90. Gera), Varga (0d 52. Mike), Torgele.

ČUKARIČKI - DOMŽALE 0:0, prvi meč 1:0

ČUKARIČKI: Stevanović, Stojković, Pjasentin, Ostojić, Brežančić, D. Srnić, B. Janković, Matić (od 69. Mandić), Bojić (od 90. Mirosavljević), Pavlović (od 81. Stojiljković), S. Srnić.

DOMŽALE: Vidmar, Skubić, Horić, Trajkovski, Morel, Vancaš Požeg (od 60. Grvala), Podlogar, Horvat, Majer (od 67. Vuk), Korun, Husmani (od 81. Šišić).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matori

    9. jul 2015 | 23:18

    Realno gledano uspeh. Od 3 nase ekipe eliminisana je najslabija

  • Semajlirano

    10. jul 2015 | 00:05

    Svaka cast vosi i cuki za prolaz..realno imali lakšeg protivnika.. Kairat prolazi i sledeće kolo

  • Sale ortodox

    9. jul 2015 | 23:44

    Nisam ni reko da smo zaslužili da idemo dalje,nego da je Kairat teži protivnik od Domžala i MTK to ćete se uverit uskoro a ti blensone ko ovde spominje Bari imaš komplekse višr od 20godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA