ZVANIČNO, U MINUSU SMO: UEFA potvrdila Srbiji -2 boda! Da li to znači da je vapaj FSS uzaludan?

Podsetimo takođe da je Fudbalski savez Srbije pozvao UEFA da podnese žalbu Federalnom sudu u Švajcarskoj

  • 29
Foto: Marko Todorovic Foto: Marko Todorovic

Odluka Suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) da odbije žalbu Fudbalskog saveza Srbije i pobedu u kvalifikacionoj utakmici za prvenstvo Evrope između Srbije i Albanije dodeli gostima ostavilo je neverovatne posledice u grupi I.

Čime smo zaslužili tolike godine nepravde?

Podsetimo, CAS smatra da je FSS odgovoran za prekid meča, pa je zbog toga utakmicu registrovao službenim rezultatom 0:3. Sud u Lozani je, kako se navodi u obrazloženju, prihvatio albansku žalbu, jer nije pronašao dokaz da su gostujući igrači odbili da nastave meč, dok je prekid usledio usled loše organizacije i nasilnog uletanja navijača.

CAS je potvrdio odluku UEFA da se Srbiji oduzmu tri boda, i naredio odigravanje sledeća dva meca kod kuce bez publike, uz kaznu od 100.000 evra.

Otkriveno zašto su Albanci dobili 3 boda iz Beograda!

Fudbalskom savezu Albanije potvrđena je kazna od 100.000 evra, jer se smatra odgvornim za dron sa zastavom velike Albanije koji se u 41. minutu pojavio iznad terena.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Nakon ove odluke Albanija deli drugo mesto u grupi sa Dancima sa po 10 bodova, iza Portugalije sa 12, dok Srbija sada ima minus dva boda, što znači da više nema ni teoretskih šansi da se ode na šampionat Evrope u Francuskoj.

Podsetimo takođe da je Fudbalski savez Srbije pozvao UEFA da podnese žalbu Federalnom sudu u Švajcarskoj.

"Fudbalski savez Srbije očekuje da će i UEFA, ne samo zbog činjenice da je odluka njihovih organa oborena pred Arbitražnim sudom, već i zbog zaštite osnovnih principa i pravila fudbalske igre, u smislu da su odluke sudije na terenu konačne, takođe uložiti žalbu Federalnom sudu u Švajcarskoj.

Na kraju, s obzirom da je FS Srbije četvorostruko kažnjen u ovom slučaju, kao i zbog činjenice da je odluka politički motivisana i pravno neutemeljena, zatražićemo od UEFA i svih članica ove organizacije, da se na jednom od zvaničnih sastnaka preispita odnos i uloga CAS-a u sistemu fudbalskog sporta u Evropi”, zakljčuje se u saopštenju srpske kuće fudbala objavljenom u petak.

Evo kako to izgleda na tabeli...

Pritnskrin: UEFA Pritnskrin: UEFA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • saki

    11. jul 2015 | 19:52

    Netreba ni igrati sledeće utakmice

  • lorna

    11. jul 2015 | 20:47

    Istupite iz takmicenja..Nisu Srbi narod za potcjenjivanje..osvjetlajte obraz narodu barem ljudskim potezom kad niste igrom

  • RS

    11. jul 2015 | 22:09

    Ne znam da li je iko ikada imao negativan skor na tabeli :) najjaci smo :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA