Ronaldo ponovo u Junajtedu? Podsetite se priče kako je prvi put, bez prtljaga, stigao na Old Traford

Engleski novinari, bliski Junajtedu, stidljivo bruje o potencijalnom transferu...

  • 0
Kristijano Ronaldo i Aleks Ferguson Foto: Profimedia

Novi Real, pod vođstvom Rafe Beniteza, krenuo je sporo na turneji u Australiji, ali poraz od Rome ne bi trebalo da bude razlog za navijače Madriđana da se nerviraju. Mnogo veća briga rodila se nakon informacija da bi Geret Bejl i Kristijano Ronaldo mogli da se presele u Mančester junajted.

Za Bejla možda i nije čudno pošto je donekle bio omražen, ali Ronaldo predstavlja veliko iznenađenje. Portugalac je navodno već sve dogovorio sa PSŽ-om, ali je Junajted njegova velika ljubav i teško da će moći da odbije ponudu sa Old Traforda.

>>> Sebični Bejl opet naljutio Ronalda! (VIDEO)

>>> Ove 4 fotke su otkrile da se Ronaldu sviđa australijska glumica (FOTO)

Postoji veliki broj razloga zašto mu je mandat u Realu pri kraju. Glavni je što je prodao pravo na svoje fotografije Piteru Limu, predsedniku Valensije.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Jednog dana, Perez će morati da objasni zašto Kristijano radi za neku drugu kompaniju. Zamislite kada zaradi 40 miliona,a  to ode Limu - pitao se jedan španski novinar.

To je bio dovoljan motiv engelskim medijima da se bace u istraživanje, a novinari blisku Junajtedu preneli su da je Van Gal spreman za mega ponudu. Kako za Bejla, tako i za Ronalda koji je upravo sa Old Traforda prešao na Santjago Bernabeu.

Ovo je idealna prilika da se podsetite kako je Kristijano uopšte stigao u Junajted, o čemu je Telegraf ranije pisao...

Printskrin: Youtube/CriRo7i Printskrin: Youtube/CriRo7i

Bilo je leto 2003. godine kada je Mančester junajted gostovao u Lisabonu. Igrali su prijateljski meč protiv Sportinga na kom nije nastupao Geri Nevil. To je bila idealna prilika za legendarnog desnog beka da malo odmori pred početak naporne sezone. Ali i prilika da na miru odgleda svoje saigrače putem TV-a što je, priznaćete, svakako retkost.

Igralo se prvo poluvreme kada sam primetio kako je protrčao pokraj Džona O’Šeja. I prvo što sam pomislio bilo je ”Dođavola.” Kada gledaš nekoga kako igra obično je taj fudbaler pored tebe. Tada retko možeš da imaš kompletnu sliku. A ja sam tada imao i video sam neverovatan pokret i brzinu – rekao je Nevil i dodao:

U to vreme samo dvojica fudbalera su mogli toliko brzo da trče sa loptom u nogama.

Geri je odmah kontaktirao svog brata Fila koji je, takođe, samo imao reči hvale za Kristijana, a čini se da su ključnu ulogu tada odigrali Ferdinand i Bat. Pitali su šefa: ”Pa, hoćemo li da ga dovedemo ili ne?” Ubrzo nakon što se utakmica u Lisabonu završila.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pitanje za koje su mnogi mislili da će biti samo jedno u nizu jer je svima jasno da Ferguson nije dovodio fudbalera na osnovu 90 dobro odigranih minuta. Makar to bilo i protiv njegovog kluba. Ali, ubrzo nakon tog susreta, odigrao se sastanak gde su glavnu reč vodili iskusni Škot i, danas, jedan od najmoćnijih ljudi svetskog fudbala – Horhe Mendeš.

Dva dana kasnije, tačnije 9. jula, Kristijano Ronaldo je za 12.8 miliona funti stigao u Mančester. Bez prtljaga u ruci, čak i rezervnog oblačaja, Portugalac je došao na Old Traford uveren da će ga Junajted vratiti na pozajmicu u Sporting. Ali, Ferguson nije mislio tako.

Nema problema – bio je Fergijev odgovor kada je čuo da Ronaldo nema prtljag: – Sutra će trenirati ovde i onda će otići kući samo da pokupi svoje stvari.

Samo osam dana kasnije Ronaldo je debitovao pred 67.000 gledalaca u pobedi protiv Boltona (4:0). Ušao je kao zamena u 60. minutu noseći broj sedam na dresu. Broj koji u Junajtedu ima svoju težinu i koji su nosile legende kluba.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Veoma sam ponosan što sam potpisao za najbolji klub na svetu. Takođe, posebno sam ponosan što sam prvi Portugalac u Junajtedu – rekao je Ronaldo i dodao:

Tražio sam broj 28 na leđima, ali je šef rekao: ”Ne, uzećeš sedmicu. To će ti dati dodatnu motivaciju.” Praktično sam bio prisiljen da nosim dres koji ukazuje veliku čast.

Već po dolasku impresionirao je ostale saigrače. Tako je Gigs istakao da mu je Ronaldo pre ličio na 28-godišnjaka nego na 10 godina mlađeg fudbalera. Tada, protiv Boltona, bilo mu je jasno da će Ronaldo biti najveći. Kvinton Forčun je svojevremeno ispričao anegdotu da je Portugalac radio i nakon treninga.

Stavljao je tegove na zglob i stepovao sa njima kako bi ojačao noge. Svi ostali su ga gledali i smejali mu se – istakao je tadašnji vezista iz Afrike.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

To što je imao odnos sa Fergusonom kao ”otac i sin” bilo je ključno u napredovanju za Portugalca. Fudbaleri Junajteda nikada neće zaboraviti opklade koje je razmenjivao sa Fergijem i koje su ga praktično podsticale da daje još više.

Još od njegovog dolaska na Old Traford kladio se sa Fergusonom koliko će golova tokom sezone postići. Prve je dao 10, a druge 15 i oba puta je izgubio novac. Međutim, šef mu ni peni nije uzeo – govorio je Nevil o njihovom odnosu:

U sezoni 2006/07 Ronaldo je podigao ulog na 400 funti, a opkladu je praktično dobio već u februaru. Ali, kao i Ferguson, tako ni on nije hteo da uzme novac ... >>>>>> opširnije pročitajte ovde

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA