Kako su 4 gola Partizana promenila život golmana Čukaričkog?

Mladi golman je ove sezone odigrao sve četiri zvanične utakmice u dresu Čukaričkog - i dalje je nesavladan

  • 0

Sa odbranjena dva penala protiv Napretka u prvom kolu prethodne sezone, golman Čukaričkog Nemanja Stevanović prvi put je skrenuo pažnju srpske javnosti na sebe.

Do tada, bio je samo rezervni golman Brđana. Nakon poraza od Partizana 4:0, poverenje je ukazano njemu. Golman čije se ime jedino provlačilo po protokolu za mečeve Superlige koje praktično nije ni igrao do narednog meča u Kruševcu, ali i golman koji je klasičan primer da se rad uvek na kraju isplati.

>>> ČUKA ODRADILA TRENING: Trener Milojević objasnio zašto ne želi penale protiv Gabale (FOTO) (VIDEO)

Stevanović će se verovatno sećati tog meča pod Bagdalom dok je živ, međutim, nije posle dva odbranjena penala dobio ''životnu šansu''.

Foto: FK Čukarički/Zoran Milovanović Foto: FK Čukarički/Zoran Milovanović

- To je za mene period koji će uvek ostati u mislima kao jedan od najdražih. Branio sam protiv Napretka u Kruševcu, gde sam odbranio dva penala, ali je Ristić kao iskusniji imao prednost. Međutim, posle meča protiv Partizana ponovo sam stao na gol, iskoristio priliku i sve vreme sam sada standardan golman - počeo je Stevanović priču za Telegraf i nastavio:

- Očekivao sam posle Napretka da će malo ozbiljnije da gledaju u klubu na mene, da ću kroz Kup dobijati šansu dok se (prvi golman u tom trenutku) Ristić ne proda ili ne ode. Na moju sreću sve se otvorilo onako kako je trebalo.

Fenomenalan potez struke tog 20. septembra 2014. godine možda se nije ogledao u prvom meču koji je Čuka odigrala 1:1 sa Donjim Sremom, ali se u budućnosti poklopio sa sjajnim partijama celog tima. Osvojeno treće mesto i trofej Kupa Srbije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Šef mi je ukazao to poverenje. Bio sam i srećan i uzbuđen, a ta utakmica protiv Napretka mi je dala na samopouzdanju. Od polusezone se sve golmanski sleglo i sve je krenulo uzlaznom putanjom.

Nije propustio ni da pohvali svoje saigrače...

>>> ČUKA SLETELA U BAKU: Ko će trčati oko Ade ako bude 0:0? (FOTO)

- Imam stvarno dobru odbranu ispred sebe. Ovom prilikom bih pohvalio Ostojića koji, po meni, drži tu zadnju liniju. Ipak, odbrana počinje od napadača pa sve do mene. Čitav tim mi pomaže da imam mnogo manje intervencija - rekao je mladi golman Čuke.

JAGODINA, ZVEZDA, PARTIZAN...

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na 24 meča prošle sezone, Stevanović je primio samo 17 golova u šampionatu. Možda bi prosek čuvanja mreže bio mnogo veći da se na Brdu nije dogodila ta famozna utakmica sa Jagodinom. Kažemo famozna, jer se posle poraza od Ćurana (3:0) sve okrenulo za 180 stepeni.

Na čelo je zvanično došao vlasnik kluba Dragan Gale Obradović, dok je unutrašnja struktura doživela velike promene. taj meč protiv Jagodine je i Stevanoviću najteže pao otkako je u Čuki.

- Utakmicu protiv Jagodine sam želeo što pre da zaboravim. Jedva sam čekao da prođe dan. S druge strane, rado ću se sećati mečeva sa Zvezdom na Marakani (0:0), sa Partizanom na Brdu (2:2) i tog meča sa Napretkom u prvom kolu - rekao je Stevanović.

Mladi golman je ove sezone odigrao sve četiri zvanične utakmice u dresu Čukaričkog. I dalje je nesavladan. Dva puta protiv Domžala (1:0, 0:0), jednom protiv Gabale (1:0) i za vikend u Novom Sadu protiv Vojvodine (4:0). Međutim, ne opterećuje se tim da li će primiti gol u Bakuu. Bitno je da klub ide dalje.

''SAMO DA NE BUDU SVI MOJI GOLOVI NA 4:4''

Foto: FK Čukarički/Zoran Milovanović Foto: FK Čukarički/Zoran Milovanović

- Treba da igramo kao da je rezultat 0:0. Međutim, ako treba i sa 4:4 da se prođe, što da ne. Bitno je da se prođe, ali nemoj da budu baš moji svi golovi - rekao je Stevanović kroz smeh.

Za kraj razgovora za Telegraf istakao je da su mu svi planovi trenutno vezani za Čukarički, a njegov odgovor na pitanje ''U koji klub bi voleo da ode'' bio je iznenađujući:

- Voleo bih da odem u Portugaliju za početak. Tu ima dosta golmana moje građe (visina 1.82), čak i manjih, koji uspešno brane, dok bi kao klub izabrao Benfiku.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Podsetimo, karijeru je počeo u Jedinstvu iz malog Zvornika. Potom Rad, gde je bio tri godine, zatim sezonu u BASK-u i onda Čukarički. Odmalena je želeo da bude samo golman.

- Otkako znam za sebe, branio sam na treninzima i utakmicama. Mada, nikada nisam voleo da branim kada igram mali fudbal, a ne volim ni sada. Savremeni golman treba da zna i da igra - završio je Stevanović svoju priču za Telegraf.

(M. Marić)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA