Dve medalje za srpsku atletiku na letnjim Olimpijskim igrama mladih!

Zlatnu medalju osvojio je Bibić Elzan na 3000 metara, dok je na istoj distanci u ženskoj konkurenciji srebrnu medalju osvojila Tamara Mićević

  • 3

Srbija je osvojila dve medalje na 3000m na EJOF-u (Evropski olimpijski festival mladih) ove godine održava se u glavnom gradu Gruzije , Tbilisuju u ukupno devet sportova, medju kojima je i atletika.

Takmičenje je okupilo mnogo sportista i mladih nada iz 50 država Evrope koji se trude da predstave svoju zemlju na najbolji način, a medju njima nalazi se i devet srpskih reprezentativaca.

Tek nakon dva dana takmičenja Srbija je postala bogatija za jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju na 3000 metara.

Bibić Elzan je trijumfovao sa rezultatom 8:50,10, i time osvojio prvu medalju na takmičenju mladih. "Naš srednjeprugaš je dominirao na stazi, ostali nisu uspeli da ga ugroze.

- Krenuo je u finiš na 500 metara od cilja, ostavivši rezervu za sutrašnjih 1.500 metara -, rekao selektor juniorske reprezentacije Srbije Edin Zuković. Drugo mesto pripalo je Nurkanu Dagtekinu iz Turske sa 8:54,91, a italijan Tindaro Lisa, bio je treći vremenom od 8:56,65. Još jedna medalja na 3000 metara samo u ženskoj konkurenciji otišla je u ruke Tamari Mićević, koja je zauzela drugo mesto sa rezultatom 9:59,07.

- Tamara se odlično snašla u finalu, s obzirom da je mladja godinu dana od ostalih takmičarki - objasnio je Zuković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MarinaC

    28. jul 2015 | 18:00

    Sve cestitke, samo napred!

  • Suza

    28. jul 2015 | 17:47

    Deco, koliko ponosa vasi uspesi izazivaju u svima nama. Kao sportisti, uvek nosite sa sobom tu neiscrpnu energiju, energiju koja vas vodi ka uspehu. Svu srecu vam zelim i u zivotu i u zvezdanom sportskom nebu. Svaka cast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA