SAVETNIK PREDSEDNIKA HRVATSKE: Sram da bude Hrvate, ponizili sebe samo da ne bi gledali Srbe pobednike!

Savetnik bivšeg hrvatskog premijera Ive Josipovića digao glas protiv nacionalne televizije zbog prekida prenosa dodele medalja na Svetskom prvenstvu u vaterpolu

  • 16

Nekadašnji savetnik bivšeg predsednika Hrvatske Ive Josipovića Dejan Jović, žestoko je reagovao nakon što se HRT isključio iz prenosa finala Svetskog prvenstva u vaterpolu između Srbije i Hrvatske odmah po završetku utakmice, pa gledaoci nisu imali priliku da vide i čuju dodelu medalja i intoniranje himne.

- Još jedna sramota. Spremni su poniziti hrvatsku reprezentaciju koja je osvojila srebro samo da ne bismo gledali Srbe pobednike - napisao je Jović na fejsbuku.

>>> ZAGRLJAJ POSLE RATA U BAZENU: Savić nije skočio da slavi jer je prvo hteo da čestita Hrvatima! (VIDEO)

Jovića je Josipović pod pritiskom javnosti smenio u oktobru 2014. nakon njegovih tvrdnji da je referendum o otcepljenju Hrvatske od Jugoslavije bio "nedemokratski i neliberalan“.

>>> PEH POSLE PORAZA OD SRBIJE: Hrvatski vaterpolisti spavali na aerodromu!

- HRT, naravno, pretpostavlja da niko od njihovih pretplatnika ne navija za Srbiju, a još manje da ima onih kojima su draga oba tima - istakao je Jović, sadašnji predstavnik Veća srpske nacionalne manjine i profesor na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu, a preneo Večernji list.

>>> PUŠTALI SMO SRBE KAO NA STRELJANI: Evo šta su rekli Hrvati, i to sutradan posle poraza!

Hrvatska radio-televizija sinoć nije prenosila dodelu medalja sa Svetskog prvenstva u vaterpolu, pa gledaoci u Hrvatskoj nisu uspeli da vide ni dodelu srebrne medalje sopstvenoj reprezentaciji. Večernji list navodi da su vaterpolisti Srbije uverljivo pobedili Hrvatsku (11:4) i zasluženo osvojili treće zlato na svetskim prvenstvima, ali im je slavlje donekle pokvario HRT, koji nije prenosio dodelu medalja.

To je, kako piše "Večernji", razljutilo srpske medije i predstavnike Srba u Hrvatskoj pa su poslali protestne note HRT-u, koji "u poslednje vreme ima tu lošu praksu da se isključuje iz prenosa sportskih događanja čim završe".

"Nekad su mogle da se vide proslave i čuju izjave, ali danas je sve zajedno poprilično neprofesionalno i ispod nivoa državne televizije, koje ni toliko spominjana štednja ne može opravdati, jer ipak moraju da imaju odgovornosti prema pretplatnicima", ocenjuje hrvatski list.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    9. avgust 2015 | 15:19

    A budala. Oni samo pustaju dodjele medalja kada se svira njihova himna. Toliko nas mrze,da nas nemogu gledati ni na tv.

  • Zoran

    9. avgust 2015 | 18:14

    Nije trebalo ni da pocinju prenos

  • Roki

    9. avgust 2015 | 15:08

    Oni zbog zlata Srbije ne vole ni svoju reprezentaciju!!! Ludilo im stvaramo u glavama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA