Jeleni Janković preti mononukleoza: Kvitova igrala mečeve bolesna i igraće ih i dalje! (VIDEO)

Češka teniserka je celog proleća igrala, a da nije znala da boluje od bolesti koja se prenosi najčešće putem poljupca, a s obzirom da se teniserke ljube posle svakog meča, razumljivo je zašto je zavladala panika na WTA turu

  • 3

Otkriven je razlog pada forme Petre Kvitove u 2015. godini, a to je mononukleoza. Češka teniserka je tokom celog proleća igrala, iako je imala mononukleozu. Međutim, ono što je pomalo začućujuće jeste da se ne zna da li je i dalje ima ili se oporavila, pošto je dobila dozvolu da nastavi da igra na turnirima.

- Analize krvi su pokazale da je Petra bolovala od mononukloze tokom proleća što je verovatno bio i glavni razlog što se tako brzo umarala - izjavio je njen portparol.

Međutim, uprkos najnovijim saznanjima o njenom zdravstvenom stanju lekaru su joj dozvolili da nastavi da igra na turnirima, ali pod njihovim nadzorom.

Kvitova je ove sezone bila daleko od svoje forme, a čak je od februara do aprila pauzirala kako bi se odmorila. Međutim, njeni rezultati su bili ispod rezultata.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Sve mi je sada mnogo jasnije. U početku sam se uplašila da neću moći da igram turnire do US opena ovog leta i da li ću uopšte igrati do kraja sezone. Ipak, to je i doibra vest jer znam zašto se i dalje osećam umorno i loše - izjavila je Kvitova.

Mononukleoza je infektivna bolest koja se još naziva i "bolest poljupca", jer je najčešći način na koji se prenosi upravo taj. Interesantno je da teniserke imaju običaj da se po završetku svojih mečeva poljube u obraz prilikom pozdrava, tako da postoji mogućnost da su neke od njih koje su igrale protiv Kvitove ove godine zaražene.

Jedna od njih bi mogla da bude i Jelena Janković koja je savladala češku teniserku na Vimbldonu ove godine, a njih dve su se posle tog meča poljubile, što možete videti na kraju video snimka.

Inače, mononukloza je relatnivno česta među igračima "belog sporta", pošto su od nje bili oboleli Rodžer Federer, Mario Ančić, Robin Soderling...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zdravlje

    11. avgust 2015 | 13:15

    Ma dajte ljudi,ma ne prenosi se obicnim poljupcem u obraz,vec filmski cmokic.

  • rs4ever

    11. avgust 2015 | 11:57

    Kako igra, garant se zarazila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA