Đoković za titulu protiv ubedljivog Marija: Koliko Novaka brine povreda pred finale?

Najbolji teniser sveta će se za titulu na Rodžers kupu boriti protiv Britanca, a to će biti njihov 28. međusobni okršaj

  • 9

Britanac Endi Mari plasirao se u finale turnira iz Masters serije 1000 u Montrealu pošto u meču koji je odigran u dva posle ponoći, savladao japanskog tenisera Keija Nišikorija sa ubedljivih 6:3, 6:0.

Mari će se tako u finalu sastati sa najboljim teniserom današnjice Novakom Ðokovićem koji je prethodno pobedio Francuza Žeremina Šarija sa 6:4, 6:4, a finale je na programu u nedelju od 21.00 po vremenu u Srbiji.

>>> ĐOKOVIĆ RUTINSKI DO FINALA: Novak nije dozvolio Šardiju nijednu brejk loptu!

>>> Novak se žalio sudiji da neko puši travu u publici: Vrti mi se u glavi! (VIDEO)

Ovo će biti 28. međusobni duel Đokovića i Marija. Najbolji teniser sveta vodi sa 19:8 u pobedama, i u finalu Rodžers kupa će pokušati da dođe do ukupno dvadesete i devete uzastopne protiv britanskog tenisera.

Poslednji međusobni okršaj imali su u čuvenom polufinalu Rolan Garosa, koje je trajalo čak dva dana, a koje je značajno iscrpelo Novaka pred finalni duel protiv Vavrinke u Parizu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ono što može da brine Đokovićeve navijače, jeste povreda koju je osetio u polufinalnom duelu protiv Šardija. Novaku je fizioterapeut u dva navrata masirao ruku, zbog bola u predelu desne podlaktice. Ipak, najbolji teniser sveta ističe da to nije ništa ozbiljno.

- To je nešto što dođe i prođe. U ovom trenutku nije prijatno igrati, ali to je nešto što je sastavni deo našeg posla. Nije nešto o čemu treba brinuti - rekao je Novak posle meča sa Šardijem.

Masters u Montrealu igra se za ukupan nagradni fond od 4,17 miliona dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalabic

    16. avgust 2015 | 10:21

    Ajmo Nole!Jos jedna pobeda i titula...

  • Баксуз

    16. avgust 2015 | 11:27

    Већ је направио алиби за евентуални пораз.

  • 2015

    16. avgust 2015 | 20:14

    Volim i navijam za Noleta uvek ali veceras sam malo skeptican...Mislim da ce Mari da ubaci u sedmu brzinu ....Nadam se da gresim....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA