PARTIZAN DOBIJA PROTIVNIKE U LIGI EVROPE: Grupa smrti ili šansa da se prezimi u Evropi?

Žreb u Monaku održaće se u 13 časova, posle čega će biti poznati i protivnici crno-belih

  • 9
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Partizan će ove jeseni igrati utešno evropsko takmičenje, posle ispadanja od BATE Borisova u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona. Ipak, tuga koju su navijači crno-belih osetili posle pirove pobede nad šampionom Belorusije polako jenjava, a kako se bliži žreb za Ligu Evrope, koji će biti održan u 13 časova, tako uzbuđenje ponovo raste.

>>> Sa NULA evra se ne pravi 14 miliona! Zašto se Liga šampiona ne igra u Beogradu?

Iako neće biti u najelitnijem takmičenju, crno-beli bi ove jeseni u Beogradu mogli da ugoste neke veoma atraktivne rivale u rangu onih iz Lige šampiona, jer ih žreb može spojiti sa Liverpulom, Napolijem, Borusijom Dortmund, Šalkeom, Totenhemom, Laciom….

Šampion Srbije je imao peh da bude na najnepopularnijem mestu pred žreb, pošto je prvi ispod crte i biće ipak u najslabijem, četvrtom šeširu. Falio je samo još jedan povoljan rezultat i ispadanje jednog od favorita da crno-beli budu u trećem šeširu i tako dobiju nešto lakše rivale u grupi.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Pored Partizana u četvrtom šeširu su Asteras, Rozenborg, Karagab, Molde, Dinamo Minsk, Gronongem, Sion, Skenderbeg, Gabala i Belenenseš, i sa njima crno-beli ne mogu da se sastanu.

Potencijalni rivali su grupi doći će iz sledećih šešira:

PRVI ŠEŠIR: Šalke, Borusija Dortmund, Bazel, Napoli, Totenhem, Ajaks, Viljareal, Rubin, Atletik Bilbao, Sporting, Marsej, Dnjepar, Braga

DRUGI ŠEŠIR: Fiorentina, Lacio, Anderleht, Liverpul, Az, Viktorija, Klub Briž, PAOK, Seltik, Bešiktaš, APOEL

TREĆI ŠEŠIR: Monako, Sparta Prag, Fenerbahče, Bordo, Lokomotiva Moskva, Leh, Sent Etjen, Slovan Liberec, Augzburg, Rapid Beč, Krasnodar

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

U zavisnosti od sreće na žrebu, Partizan bi mogao da upadne u ''grupu smrti'' gde bi mu potencijalni rivali mogli biti Borusija Dortmund, Liverpul i Monako, dok bi ukoliko kuglice budu na strani crno-belih mogli da dobiju lakše rivale, a samim tim i šansu da prezime u Evropi, što je velika želja navijača.

Rubin, koji se nije najbolje pokazao u kvalifikacijama, kao i Braga bi mogli da budu poželjan rival iz najjačeg šešira, APOEL iz drugog, a Krasnodar ili Rapid Beč iz trećeg.

Naravno, uslov svih uslova bio bi da rukovodstvo dovede još neko pojačanje, jer su utakmice protiv BATE-a, ali i protiv Steaue, pokazale brojne slabosti i nedostatke Partizanovog tima, kada je evropski nivo fudbala u pitanju.

Budite uz Telegraf Sport od 13.00, kada ćemo uživo pratiti dešavnja iz Monaka, kao i to koje timove će Partizan dobiti za rivale.

PFC logo

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko Mitic

    28. avgust 2015 | 11:50

    Rubin,Seltik,Liberec,Partizan idealna grupa,pozz od cigana i srecno grobari

  • zuza

    28. avgust 2015 | 10:26

    Bez obzira koga dobiju neće prezimiti sa Babovićem, Fabriciom, Petrovićem, Božinovim...

  • igor

    28. avgust 2015 | 11:56

    U kom sesiru je zvezda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA