BANJALUKA POBEDOM ISPRATILA SRBIJU NA EUROBASKET: Košarkaši slavili protiv Slovenije posle produžetaka!

Izabranici Seše Đorđevića pobedili su i u poslednjoj pripremnoj utakmici pred start prvenstva Evrope

  • 10

Košarkaši Srbije pobedili su u Banjaluci Sloveniju posle produžetaka sa 95:88 u poslednjoj proveri pred odlazak na Eurobasket.

U prepunoj hali Borik izabranicima Saše Đorđevića priređena je spektakularna atmosfera. Srbija je lošije započela meč, tokom većeg dela utakmice bila je u zaostatku, a Slovenija je igrala na krilima raspoloženog Blažiča. Ipak, u drugom poluvremenu je Srbija počela bolje da igra, stigla je rezultat i do kraja meča je bila egal situacija.

Slovenija je imala priliku da reši meč u poslednjem napadu, ali su promašili šut za tri poena u poslednjim sekundama, pa su se igrali produžeci. U dodatnih pet minuta meča Srbija je na krilima Nemanje Bjelice odigrala mnogo bolje od rivala i slomila je neugodnog protivnika sa 95:88.

SRBIJA - SLOVENIJA 95:88 (15:22, 23:20, 28:20, 18:22, 11:4)

SRBIJA: Teodosić 20, Simonović 2, Bogdanović 2, Bjelica 18, Kalinić, Milosavljević 2, Raduljica 16, Erceg 11, Štimac, Nedović 14, Dangubić, Kuzmić 10, Milutinov.

SLOVENIJA: Joksimović 6, Rupnik 2, Prepelič 12, Blažič 19, Nikolić, Z. Dragić 13, Zupan 3, Balažič 3, Zagorac 10, Dimec 1, Omić 12, Klobučar 6.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

>>> BRAVO ZA REPUBLIKU SRPSKU: Pogledajte koliko Banjaluka voli košarkašku reprezentaciju! (VIDEO)

Izabranici Aleksandra Ðorđevića zabeležili su osmu pobedu na pripremama za EP, uz jedan poraz, a drugi put savladali selekciju Slovenije u samo dva dana, pošto su Zmajčeke pobedili prethodno u Ljubljani sa 79:70.

Reprezentacija Slovenije vrlo motivisano ušla je u duel i od starta stavila do znanja Srbiji da ozbiljno i takmičarski shvata utakmicu. Odbrana srpskog tima nije bilo na prepoznatljivom nivou na početku susreta, pa su Slovenci lako dolazili do poena i početkom druge četvrtine stekli 14 poena razlike.

Srbija je ipak do kraja poluvremena uhvatila rezultatski priključak, te je na odmor otišla sa četiri poena minusa.

U drugom poluvremenu je Srbija zaigrala dosta bolje, u napadu je sjajno funkcionisao tandem Teodosić-Raduljica, i ubrzo je preokrenut rezultat.

U neizvesnom finišu Slovenija je imala šut za pobedu, ali je Zagorac promašio za tri poena i otišlo u produžetke, u kojima je Srbija ipak slomila otpor "žilavog" protivnika.

Košarkaši Srbije su pre utakmice bili na prijemu kod predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je izabranicima Aleksandra Ðorđevića poželeo mnogo uspeha na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Košarkaši Srbije prvi meč na Evropskom prvenstvu igraju 5. septembra protiv Španije u okviru B grupe, gde su još Nemačka, Italija, Island i Turska.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДУШАН КРАИШНИК Б..Лукa

    29. avgust 2015 | 19:06

    Идемо браћо

  • Шоне Р. Српска

    29. avgust 2015 | 22:54

    Сјајна атмосфера... То може само Република Српска!!!

  • BastardRS

    29. avgust 2015 | 21:51

    Bio na tekmi, atmosfera čista ludnica.Banjaluka je željna ovakvih događaja.Pozdrav za svu braću Srbe gdje god bili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA