Đoković i legenda jugoslovenskog tenisa dobili nagradu za životno delo!

Četvrti Međunarodni festival sportskog filma otvoren je na Zlatiboru, a ove godine će biti posvećen 90-godišnjici tenisa u Srbiji

  • 1

Četvrti po redu Međunarodni festival sportskog filma otvoren je u sali kongresnog centra "Srbija" na Zlatiboru, a ove godine će biti posvećen 90-godišnjici tenisa u Srbiji.

Festival su otvorili savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije Dane Korica i generalni sekretar Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić.

Povodom velikog jubileja teniskog sporta nagrade za životno delo dobili su prvi reket sveta Novak Ðoković, legenda jugoslovenskog tenisa Mima Jaušovec, bivši saveznik teniske reprezentacije Srbije Nikola Pilić, kao i streljašica Jasna Šekarić i automobilista Milovan Vesnić.

>>> Svi ste navijali za nju na Rolan Garosu pre 38 godina: Evo kako izgleda danas (FOTO) (VIDEO)

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

Ovaj festival slavi velike umetnike koji su doprineli da sadašnje i buduće generacije saznaju o velikim uspesima našeg sporta, zbog čega je nagradu primio Darko Bajić, reditelj filma "Bicemo prvaci sveta".

Generalni sekretar Kulturno prosvetne zajednice Srbije kao institucije od značaja za kulturu Republike Srbije, Živorad Ajdačić, urucio je priznanje-zahvalnicu ovom festivalu

Nagradu "Zlatna značka", nacionalno priznanje pojedincima iz Srbije i inostranstva za dugogodišnji doprinos kulturnim delatnostima, Kulturno prosvetna zajednica Srbije dodelila je Arsenu Ðuricu, direktoru Turisticke organizacije Zlatibor.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA