SPREMNA ZA DERBI? Zvezda zasijala u Lučanima posle penala i crvenog kartona! (VIDEO)

Crveno-beli pobedili na gostovanju u Lučanima golovima Mičela Donalda, Vukašina Jovanovića i Idana Vereda

  • 91

Crvena zvezda je pobedila Mladost u prvom meču pod svetlošću reflektora u Lučanima. Golove za crveno-bele postigli su Mičel Donald sa bele tačke u 62. minutu i Vukašin Jovanović u 74. minutu, koji se najbolje snašao u gužvi posle kornera i Idan Vered u 86. minutu, posle prave bravure u kaznenom prostoru gostiju.

Izabranici Miodraga Božovića su slavili u uzbudljivom meču 8. kola i tako su došli do nova tri boda, kojima su ponovo preuzeli prvo mesto na tabeli uoči odlaska na reprezentativnu pauzu. Mladost se opredelila za defanzivniju igru, ali je pokušavala iz kontre da ugrozi gol Kahrimana, naročito u drugom poluvremenu.

Ključni detalj meča dogodio se u 62. minutu, kada je sudija Srđan Obradović posle duela Aleksandra Živanovića i Vukašina Jovanovića dosudio penal za Zvezdu i fudbaleru Mladosti dodelio crveni-karton. Donald je bio realizator kaznenog udarca, a domaćini posle toga nisu imali snage da se sa igračem manje vrate u igru.

>>> Da li je bio penal za Zvezdu, pa i crveni karton za igrača Mladosti? (VIDEO)

Zvezda je imala inicijativu tokom prvog poluvremena. Imala je i više prilika, ali ih nije iskoristila. Najizgledniju šansu imao je Ugo Vieira u 20. minutu, kada je izašao sam pred golom Krznarića, ali je suviše oklevao sa šutem, pa otišao previše iskosa, te je golman Mladosti uspeo da skrati ugao i da izbaci loptu u korner.

Iako se Mladost opredelila za defanzivnu igru, u nekoliko navrata su opasno pripretili golu Kahrimana iz Kontre. Najbolju priliku imao je Saša Jovanović, samo dva minuta posle šanse Vieire, ali je poput Zvezdinog Portugalca bio suviše iskosa, pa golmanu crveno-belih nije bilo teško da zaustavi njegov šut i sačuva mrežu.

U nastavku prvog poluvremena Zvezda je imala još dve prilike preko Pavićevića, koji je zapretio posle kornera, ali je njegov šut glavom prošao tik pored stative. Pred sam kraj prvog poluvremena šansu je imao i Aleksadar Katai, ali nije imao previše izglednu poziciju sa leve strane, i Krznarić je još jednom uspeo da odbrani.

Prvi deo igre obeležila je i komična situacija, pošto je jedan od reflektora prestao da radi.

>>> NOVA SRAMOTA U SUPERLIGI: Ugasio se reflektor tokom meča Mladost - Zvezda! (VIDEO)

Početkom drugih 45 minuta igre Miodrag Božović je u igru ubacio Predraga Sikimića umesto indisponiranog Uga Viere. To je unelo i novu dimenziju u igri crveno-belih, koji su pokušavali i dugim loptama. Posle uvodnih pokušaja u kojima nije bilo opasnijih šansi, u 62. minutu je dosuđen penal za Zvezdu, uz isključenje Aleksandra Živanovića.

Mladost posle toga nije mogla da se vrati u igru. Jovanović je duplirao prednost u 69. minutu posle dobrog snalaženja u kaznenom prostoru, kada je posle gužve zakucao loptu u mrežu Krznarića.

Tačku na meč postavio je Idan Vered, najlepšim potezom na utaimici. Nanizao je nekoliko protivničkih fudbalera, i maestralno postigao gol kojim je postavio konačan rezultat meča.

>>> Izraelac lomio kičme po Lučanima: Ovako Vered pravi nered! (VIDEO)

MLADOST LUČANI: Krznarić, Kitanovski, Lazevski, Golemić, Živanović, Gavrić, Lepović, Alempijević, Jovanović, Milosavljević, Mijić

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Petković, Jovanović, Pavićević, Ristić, Donald, Grujić, Plavšić, Vered, Katai (Jović od 69. minuta), Vieira (Sikimić od 45. minuta)

SUDIJA: Srđan Obradović

STADION: Mladost Lučani

Crvena Zvezda posle pobede ima 20 bodova, četiri više od drugoplasiranog Javora, a pet od Partizana, koji ima i utakmicu manje. Naredni meč crveno-belih biće 149. večiti derbi, koji je na programu 12. septembra na stadionu Rajko Mitić.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

CZ logo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA