ONA JE NAJVEĆA GUBITNICA US OPENA: Za 12 godina nikad nije prošla 1. kolo!

Čehinja Klara Kukalova od 2003. godine konstantno gubila mečeve uvodne runde

  • 2

Čehinja Klara Kukalova, nekada Zakopalova, jedinstven je slučaj u svetu tenisa po neverovatnom nizu na US Openu - nikada nije prošla 1. kolo, a igrala je 12. puta zaredom!

Poslednji poraz odmah u prvoj rundi na Flešing Meduzu 33-godišnja Čehinja pretrpela je od domaće takmičarke Medison Kiz - 6:2, 6:4, pa tako nije izneverila tradiciju neuspeha već na samom startu Otvorenog prvenstva SAD.

>>> Novi trend na US openu ne dotiče Đokovića: Ja ga neću prihvatiti na ovom turniru!

Zanimljivo je da je Kukalova na svim ostalim Grend slem turnirima uvek uspela da prođe prvo kolo - njen najveći domet je 3. kolo Rolan Garosa, ali nikada na US Openu, gde je druga runda za nju već deceniju neostvaren san.

- Šteta, imala sam šansu u drugom setu na 4:1 za mene i 40:15. Ne znam šta se desilo. Izgleda da sam bila previše nervozna da rešim set u svoju korist - rekla je Kukalova, koja se u januaru 2014. razvela od fudbalera Jana Zakopala čije je prezime koristila, a devojačko vratila u aprilu iste godine.

Čeinja je prvi put na US Openu igrala 2003. godine i od tada traje njeno prokletstvo prvog kola u Njujorku, pošto je gubila mečeve od Aranče Santonje, Frančeske Skjevone, Vanje King, Lindzi Devenport, Svetlane Kuznjecove, Viktorije Azarenke, Viržini Razano, Irine Falkoni, Andree Hlavačkove, Su Vej Hsije i Petre Ćetkovske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA