RIBARI U TRANSU! Mažić ispratio Island na Evropsko prvenstvo! (VIDEO)

Ostrvljani savladali Holandiju u gostima i tom pobedom praktično osigurali plasman na završni turnir. Srpski sudija pokazao crveni karton Indiju i dosudio penal za goste

  • 1

Hit kvalifikacija, reprezentacija Islanda, pobedom nad Holandijom, i to u gostima, praktično je obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj - prvi put u istoriji!

Sjajni ostrvljani su savladali "lale" u sred Amsetrdama rezultatom 1:0 golom Gilfija Sigurdsona u 51. minutu iz penala, koji je, potpuno opravdano, dosudio srpski arbitar Milorad Mažić posle prekršaja Gregorija Van Der Vila na ofanzivcem Islanđana.

Gosti su u tom trenutku već imali igrača više pošto je još u prvom poluvremenu Bruno Martins Indi dobio direktan crveni karton zbog namernog udaranja protivničkog fudbalera. Lepo je i tu situaciju video najbolji srpski sudija, pa mu nije bilo teško da donese ispravnu odluku.

Island je u kvalifikacionoj grupi A, posle sedam utakmica, zadržao vođstvo sa 18 bodova, ispred Češke (pobedila Kazahstan 2:1) sa 16 i Holandije, koju po svemu sudeći čeka razigravanje u baražu, s obzirom na to da "lale" imaju tek 10 bodova. 

Veoma važnu pobedu na putu ka Francuskoj upisala je Belgija.

"Crveni đavoli" su na svom terenu savladali Bosnu i Hercegovinu rezultatom 3:1, posle preokreta u režiji zvezda Premijer lige: Felainija, De Brujnea i Azara, koji je bio precizan sa penala. Oni su tako poništili rano vođstvo gostiju koje im je doneo Edin Džeko.

>>> Prosinečki zaustavio Hrvate!

Lider grupe B, u kojoj su i Belgijanci, i dalje je nepobedivi Vels koga predvodi nezaustavljivi Geret Bejl. As Reala je bio strelac jedinog gola na gostovanju Kirpu gde su gosti odneli izuzetno važnu pobedu i sada su nkad bliže plasmanu na Euro!

A, Italija? Jedva protiv Malte!

Azurima je bio potreban Pele da se ne bi obrukali protiv autsajdera u okviru grupe H u kojoj su joj najveći rivali za prva dva mesta dojučerašnji lider Hrvatska i Norveška.

Italija je na svom terenu savladala Maltežane minimalcem (1:0) zahvaljujući golu napadača Sautemptona Gracijana Pelea.

U drugom meču iste grupe Norvežani su pobedom nad Bugarima u gostima (1:0) praktično eliminisali selekciju naših komšija iz borbe za prva tri mesta (dva koja vode direktno na EP i treće koje garantuje baraž) i zakomplikovali situaciju u vrhu, pošto sada kaskaju za Azurima dva boda, a za "kockastima" samo bod.

Rezultati

Grupa A

Holandija - Island 0:1

Češka - Kazahstan 2:1

Turska - Letonija 1:1

Tabela: Island 18. Češka 16, Holandija 10...

Grupa B

Kipar - Vels 0:1

Belgija - Bosna i Hercegovina 3:1

Izrael - Andora 4:0

Tabela: Vels 17, Belgija 14, Izrael 12...

Grupa H

Azerbejdžan - Hrvatska 0:0

Italija - Malta 1:0

Bugarska - Norveška 0:1

Tabela: Italija 15, Hrvatska 14, Norveška 13...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Није Монтенегро, већ јуначко Српско легло

    4. septembar 2015 | 00:24

    Браво за Исланд и Велс! Два пријатна изненађења

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA